Tapahtumakalenteri

Juno, TuuriUli / Suvitien Merijakamo

Merijakamolla heinäkuun ensimmäisenä perjantaina nautitaan letkeistä, herkistä ja tanssittavista teoksista, kun pitkänlinjan artisti Juno saapuu avaamaan sanaisen arkkunsa ja sielunmaailmansa. Lauteet lämmittelee aiemminkin yhteiskeikkaa artistin kanssa tehnyt, omaa uraansa edistävä TuuriUli. Tapahtuma on ilmainen.

Juno:

Vuosituhannen vaihteesta lähtien räpännyt Juno on yksi kotimaisen rap-musiikin arvostetuimmista ja tunnistettavimmista nimistä. Taitava tekijä on pitänyt johdonmukaisesti kiinni omasta tyylistään, jonka myötä menestystä tulee edelleen. Hänen tuoreimmat albuminsa ”Eden” ja ”Henkosii & henkevii” julkaistiin Sony Musicin kautta loppukeväästä 2023.
Vuosien varrella hän on vaikuttanut mm. Elokuu-yhtyeessä, Hotelli Vantaa -projektissa, Hulabaloo-duossa, SMC Lähiörotat -kollektiivissa sekä Kuohu-nimisessä triossa. 2020-luvun alussa hän teki Palefacen ja Laineen Kasperin kanssa tapahtuma-alan ahdingosta kertoneen, Kotimaanavun keräystä tukeneen biisin Huominen. Räppärin tunnetuimpiin soolobiiseihin lukeutuvat mm. Kuuluuks, Karkumatkalla, Levyttävä artisti ja Sinä päivänä lopetan.
Musiikkiuransa lisäksi Junoa on nähty myös valkokankaalla. Hän näytteli pääroolia Antti J. Jokisen jengidraamassa ”Pahan kukat”. Leffa voitti parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain elokuvajuhlilla vuonna 2016. Nuorempana Juno pyöritti levy-yhtiötä, jonka kautta antoi tilaisuuksia muille artisteille. Hänet tunnetaankin tämän johdosta mm. JVG:n alkutaipaleen taustalta!


TuuriUli:

TuuriUli, virallisemmin Oliver ja kavereille Uli, on reilu 20 vuotta omakustanteisesti musiikkia tehnyt pop, rap, funk ja reggae genrejä sekoitteleva laulaja ja räppäri. Kappaleissa pureudutaan vahvasti rakkautta, surua ja iloa käsitteleviin aiheisiin. Sekaan mahtuu myös mustan huumorin sävyttämiä tarinallisia kappaleita. Diskografiasta löytyvät, erityisesti uusimmat kappaleet, ovat yltäneet useille Spotifyn kuratoimille soittolistoille sekä muutamille radiokanaville. Yhteistyötä ajansaatossa on kertynyt usean artistin kanssa, kuten Mansesteri, Juno, Kekkonen ja Jyrise sekä monia muita.

 

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

7.7.2023 20.00 - 22.00

Paikka

Merijakamo,

Tapahtumakategoria