Tapahtumakalenteri

Kuvataiteen päivän tapahtumat taidemuseolla 10.7.2023

Kuvataiteen päivää vietetään suomalaisen taidemaalarin, Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Päivän tarkoituksena on paitsi juhlistaa suomalaista kuvataidetta, tuoda myös esille kuvataiteen merkityksiä ihmisille ja kulttuurille sekä lisätä arvostusta visuaalisia taiteita kohtaan. Kuvataiteen päivää on liputettu ensimmäisen kerran vuonna 2004 Savonlinnan Riihisaaressa ja Punkaharjun Retretissä. Rauman taidemuseolla päivä alkaa klo 10, jolloin on mahdollista tulla tapaamaan paikallisia taiteilijoita piknikin merkeissä. Otathan omat eväät mukaan. Sateen sattuessa siirrytään sisätiloihin.

Kuvataiteen päivänä taidemuseo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn museoon sekä maksuttomia tapahtumia. Taidemuseossa nähdään myös RaumArs-kesäresidenssissä työskentelevän Anniina Ukkosen naamioperformanssi Tornionlaaksolainen naamio Lintu ja Kala! –näyttelyn yhteydessä. Esitys alkaa klo 13.00. Pakkoja on rajoitetusti ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Taidemuseo on avoinna 10-18.

Museon pihalla järjestetään ensisijaisesti lapsille ja nuorille suunnattu yhteisöllinen maalaustapahtuma klo 10−17, jossa kuvataiteilija Paavo Paunun johdolla vanerilevyille maalataan yhteistä seinämaalausta. Maalatessa käytetään niin kutsuttuja perinteisiä talomaaleja, joten tämä on hyvä huomioida vaatetuksessa. Aiempaa kokemusta ei vaadita, joten rohkeasti paikalle päästämään luovuus valloilleen! Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja ilmoittautua voi joko puhelimitse numeroon 02 8224346 tai sähköpostitse taidemuseo@rauma.fi

Lataa tapahtuman PDF-tiedosto tästä

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

10.7.2023 10.00 - 18.00

Paikka

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, Rauma

Tapahtumakategoria

,