« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Ajankohta
6.7.2017 10.9.2017
Tapahtumapaikka
Rauman taidemuseo
Kuninkaankatu 37, 26100 Rauma
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Metsäpolulla – kuvataidetta ja runoa ääni-tilataidenäyttelyssä

Metsäpolulla –ääni-tilataidenäyttely on raumalaisten taiteilijoiden ja Rauman taidemuseon yhteistyössä toteuttama näyttely, joka yhdistelee lyriikkaa, äänimaailmaa, tilaa ja kuvataidetta. Näyttely tarjoaa katsojalle, kuuntelijalle, kokijalle moniaistillisen tilallisen kokemuksen, joka toteutetaan poikkitaiteellisena projektina.

Teokset pohjautuvat keramiikkataiteilija Kirsi Backmanin tulkintaan runoilija Nina Rintalan tuoreista proosateksteistä ja runoista, joiden keskiössä on metsä. Näyttelyyn on koostettu ääni-installaatio Nina Rantalan tallenteelle lausumista runoista ja runojen ympärille Heikki Vastialan säveltämästä äänimaailmasta.

Näyttely on Rauman taidemuseon piharakennuksessa avoinna yleisölle torstaina 6. heinäkuuta alkaen ja päättyen sunnuntaina 10. syyskuuta. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelyyn pääsee tutustumaan aina museon ollessa auki, lisäksi piharakennuksen pleksioven läpi näyttely on näkyvillä ja kuuluvilla iltamyöhään, sillä runotallenne pyörii valaistussa näyttelytilassa aamusta iltakymmeneen.

Live-runoesityksiä on tarjolla esimerkiksi seuraavina ajankohtina:
Eino Leinon, runon ja suven päivänä 6.7
10.7 Helene Schjerfbeckin, Suomen kuvataiteen päivänä
Pitsiviikolla 28.7 Mustan Pitsin yössä: keramiikkataiteilija Kirsi Backman on paikalla kertomassa teostensa synnystä ja Nina Rintala on lausumassa METSÄPOLULLA runojaan.

Lisätietoja Facebookista

Kartta