Tapahtumakalenteri

Miasma Fog: Mulberry Mori

Pitsiviikolla 21.7.–31.7. lyhyitä pop-up -esityksiä julkisen taiteen äärellä eri puolilla Raumaa sekä patsaiden tarinoihin johdatteleva kierros 27.7. klo 18.00. Lähtö Rauma Flikk -patsaalta, taidemuseon edestä.

Mulberry Mori on Miasma Fogin (Anne Salmi & Vilma Kärkkäinen) teos ajan kulusta ja unohdetuksi tulemisen pelosta sekä katkeroitumisesta. Teos kerrotaan esine-, paperi -, varjo- ja tanssiteatterin keinoin, jossa kokonaisuus muodostuu pienistä tarkalleen asetetuista palasista. Valon ja esiintyjien yhteistyöstä.

Teoksen nimi on mukaelma silkkiperhosen latinankielisestä nimestä. Perhoslajista, joka ei koskaan käytä siipiään lentämiseen. Mitä tapahtuu kun oma vuoro ei koitakaan koskaan eikä omat siivet kannakaan? Kun jää oman turvaverkkonsa vangiksi odottamaan ikuisesti. Meille jäävät vain muistot, toteutumattomat haaveet, lupaukset ja unelmat puolestaan katkeroittavat. Teoksen kantavana teemana onkin halu elää ja kokea. Murtautua vapaaksi ja nauttia.

Raumalla jalkaudutaankin tutkimaan ympäristöä ja julkisia taideteoksia uudella tavalla. Ajatuksena tutkia, millaisia kehomuistoja ne herättävät ja millainen uusi kokonaisuus ja tarina niistä saadaan aikaiseksi. Patsaat ja muut teokset ovat tässä tulkinnassa muistojen muotoja. Tapa säilöä tarinan palanen mieleen. Mukana olevista teoksista tarjotaan tämän uuden tulkinnan lisäksi myös oikea infopaketti katsojille.

Esitykset ovat osa RaumArs taiteilijavierasohjelmaa.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

27.7.2022 18.00 - 3.2.2023 13.46

Paikka

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, Rauma

Tapahtumakategoria