Tapahtumakalenteri

Mies miehelle, Timo Lavikainen & Pasi Karppi

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi saapuvat Lapin Patolampiteatteriin rohkealla kahden miehen show:lla. Luvassa nojatuolin täydeltä hersyvää huumoria: Mies miehelle!

Lavikainen ja Karppi ovat Suomen Smith&Jones!

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat suomeksi ensimmäistä kertaa näyttämölle 80-luvun kulttiklassikon. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille. Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista ”Head to head”-keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982-1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille. Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa. Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.

Alas Smith and Jones tulikin tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.
Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head-keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä. Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan äijien kesken häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

”Kunnianosoituksena mestareille … on aika puhua kuin Mies miehelle.” -Timo Lavikainen ja Pasi Karppi.

Lippujen varaus numerosta: 040-8391084, hinta 25€ / kpl. Lipunmyynti on auki ma-su klo 9-18, lippujen maksu paikan päällä. Maksutapana käteinen tai yleisimmät maksukortit.

Esitys 19.8.2022 kello 18, ovet aukeavat kello 17. Esityksen kesto noin 1h 20min. Tämän lisäksi väliaika. Ikäsuositus K15.

Osoite: Tarhakuja 5, 27230 Lappi. Paikoitus: Myllykuja 5, 27230 Lappi.

Älä missaa tätä! Vain yksi näytös! Nähdään hej!

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

19.8.2022 18.00 - 20.00

Paikka

Lapin Patolampiteatteri, Tarhakuja 5, Lappi

Tapahtumakategoria