Tapahtumakalenteri

Murhaloukku

Piinaavan jännittävä murhamysteeri!

Murhaloukku – jännitysnäytelmä kahdessa näytöksessä. Mustaa huumoria tihkuvan trillerin päähenkilö on uransa ehtoopuolella oleva kuuluisa näytelmäkirjailija Sidney Bruhl (Timo Julkunen), joka haaveilee vielä yhdestä menestysnäytelmä.

Nuorella kollegalla, Clifford Andersonilla (Juha Kulmala), sen sijaan on julkaisua vaille valmis nerokkaan jännitysnäytelmän käsikirjoitus. Aloitteleva näytelmäkirjailija kaipaa kuitenkin vielä kokeneen ja tunnustetun huippuammattilaisen näkemystä.

Kunnian ja menestyksen himo voi tunnetusti ajaa ihmiset epätoivoisiin tekoihin. Tästä asetelmasta punoutuukin henkeäsalpaavien yllätysten verkko, joka ei jätä kylmäksi kuin uhrinsa…

Murhaloukku on yksi Broadwayn suurimpia menestysnäytelmiä, jota esitettiin vuonna 1978 nähdyn ensi-iltansa jälkeen neljän vuoden aikana yhteensä yli 1800 kertaa. Ira Levinin muita menestysteoksia ovat mm. käsikirjoitukset elokuviin Rosemaryn painajainen, Taivaansilpoja ja Stepfordin naiset.

Rauman teatteriin esityksen ohjaa aiemmin mm. Tampereen Teatterissa ja Porin Teatterissa teatterinjohtajana työskennellyt Reino Bragge. Mikko Viherjuuren suomentaman näytelmän lavastuksen ja puvustuksen suunnittelee Mikko Saastamoinen ja esityksessä nähtävät taistelukoreografiat ovat Oula Kitin käsialaa.

Suosittelemme näytelmää yli 12-vuotiaille.

Rooleissa Timo Julkunen, Ninni Kekki, Juha Kulmala, Mona Lehtola, Raisa Sorri

KÄSIKIRJOITUS
Ira Levin

SUOMENNOS
Mikko Viherjuuri

OHJAUS
Reino Bragge

LAVASTUS- JA PUKUSUUNNITTELU
Mikko Saastamoinen

TAISTELUKOREOGRAFIAT
Oula Kitti

KAMPAUKSET, PERUUKIT JA MASKEERAUS
Tuula Kupiainen-Koivisto

VALOSUUNNITTELU
Hannu Naamanka

ÄÄNISUUNNITTELU
Panu Raatikainen

ESITYSOIKEUDET
Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

31.1.2023 19.00

Paikka

Rauman teatteri, Alfredinkatu 2, RAUMA

Tapahtumakategoria