Tapahtumakalenteri

Museon kulisseissa: erikoisopastus kotimuseon suljettujen ovien taakse

Lönnströmin kotimuseo järjestää lauantaina 30.9. kolme erikoiskierrosta kotimuseon kulisseihin:
klo 10.00, klo 10.45 ja klo 11.30.
Kierrokselle voi osallistua museon pääsymaksulla tai Museokortilla ja sen kesto on noin puoli tuntia.
Yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan 10 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset kierroksille 27.9. mennessä: info@lonnstromintaidemuseo.fi tai 045 2610 504.

Suomen Museoliiton 100-vuotisjuhlapäivänä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa avataan ovia, jotka yleensä pidetään yleisöltä suljettuina. Erikoiskierroksella käydään tiloissa, jotka eivät ole osa tavallista museokäyntiä. Ne ovat olleet Teresia Lönnströmin kodin arkisia alueita ja niiden käyttötarkoitus on muuttunut, kun kodista on tehty museo. Opastettu kierros vie muun muassa entiseen Lönnströmien keittiöön ja palvelijoiden tiloihin, Teresian pukeutumishuoneeseen sekä kellarikerroksen tiloihin.
Kierroksella nähtävät tilat ovat nykyisin henkilökunnan käytössä ja ne eivät ole alkuperäisessä asussaan. Esimerkiksi sisäkön huone on museonjohtajan työhuoneena ja Teresian uima-altaan paikalla on käsikirjasto. Kierroksella käydään museon kolmessa kerroksessa ja se sisältää portaita.

Suomen Museoliitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Museoliiton perustamispäivänä 30.9. vietetään ainutlaatuista Museon kulisseissa -juhlapäivää, joka juhlistaa ja tuo esille museoissa tapahtuvaa työtä ympäri Suomen.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

30.9.2023 10.00

Paikka

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, Rauma

Tapahtumakategoria