Tapahtumakalenteri

Musta aurinko nousee

Rauman kansalaisopiston teatterikoulun 7. vuosikurssin kevätnäytös ja päättötyö:

Musta aurinko nousee

”Kesällä 2014 uutisoitiin kahdesta liikenneonnettomuudesta, jotka kumpikin koskettivat yhden ja saman pienen suomalaisen paikkakunnan elämää – ja etenkin nuoria ja heidän perheitään. Uutiset vaivasivat mieltäni pitkään tietysti äitinä, mutta myös opettajana. Mietin uuden kouluvuoden alkua tilanteessa, joissa osa pulpeteista on tyhjinä ja muiden pitää kuitenkin jatkaa elämäänsä.

Musta aurinko nousee syntyi tästä kysymyksestä: miten voi elää, kun joku kuolee? Miten pitää elää? Juice Leskisen kappaleet ja näytelmää työstävän ryhmän improkokeilut yhdessä pohdinnan kanssa tuottivat tekstin, jossa on surua, hämmennystä ja tyhjyyttä, mutta myös iloa, toivoa ja rakkautta.

Talvella kouluyhteisömme kohtasi myös todellisen surun. Tarina ei enää ollut vain tarina, vaan sen avulla työstettiin oikeaa asiaa. Oli entistä tärkeämpää viedä eteenpäin näytelmän viestiä: elämä jatkuu.”

Ote kantaesityksen käsiohjelmasta 11.5.2015

Teksti: Anna Uusiniitty

ESITYKSET:
La 25.5. klo 16
Su 26.5. klo 16

Kellariteatterilla, Pursikatu 4, 26100 Rauma

Esitys kestää noin 30 min

LIPUT 5€
KÄTEISMAKSU TAI MOBILEPAY
ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

Lippuvaraukset ja tiedustelut:
teatterikoulu@rauma.fi
044 4036 178

#raumanteatterikoulu #raumankansalaisopisto #rauma #raumankellariteatteri #raumantaiteenperusopetus #nuortenrauma #teatteritaiteenperusopetus #taiteenperusopetus

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

26.5.2024 16.00 - 17.00

Paikka

Kellariteatteri, Pursikatu 4, Rauma

Tapahtumakategoria