Tapahtumakalenteri

Pääsiäiskattaus ja Rauma-päivä kotimuseossa

Pääsiäisen juhlakattaus Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon ruokasalissa jatkaa Lönnströmien ajan perinteitä. Tämän vuoden pääsiäiskattaukseen on valittu Teresia Lönnströmin astioista kotimaiset Arabian Hovi-sarjan lautaset ja koristeelliset englantilaiset liemikulhot. Kristallin kimallusta kattaukseen tuovat tsekkiläiset Diamonds-lasit. Teollisuusneuvos Teresia Lönnströmilla oli tapana järjestää tyylikkäitä tilaisuuksia ja päivällisiä kotonaan.

Pääsiäiskattaus alkaa Rauma-päivänä 13.4. ja Rauman kaupungin 580-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kattaukseen on valittu kaupungin värit sininen ja keltainen. Kukkakauppa Valla Fiini on toteuttanut kattauksen runsaan kukka-asetelman Rauman väreissä.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna Rauma-päivänä klo 12–19. Museonjohtaja Silja Lehtonen kertoo museon taidekokoelman teoksista opastetulla kierroksella klo 18. Museoon on Rauma-päivänä ilmainen sisäänpääsy.

Juhlava pääsiäiskattaus on esillä myös pääsiäisenä 17.4. ja sunnuntaina 24.4. museon aukioloaikana klo 12–16.

Teresia Lönnström (1895–1986) johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä vuosina 1944–1973. Hän osallistui laajasti yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaan ja oli luonnollisesti raumalaisen seurapiirielämän keskeisiä henkilöitä. Teollisuusneuvoksen arvo hänelle myönnettiin 1974.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

13.4.2022 12.00 - 19.00

Paikka

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, Rauma

Tapahtumakategoria

,