Tapahtumakalenteri

PERUTTU Rannikon sävel: Värähdyksiä; Awake Percussion

Tapahtuma siirtyy syksylle 2021.

Lyömäsoitinyhtye Awake Percussionin Värähdyksiä-konsertti tarjoaa tuoretta musiikkia lähes yksinomaan Suomen ensiesitysten muodossa. Keraamisten kulhojen, metalliputkien, laudanpätkien, kattilankansien ja lasipullojen värähdykset yhdistyvät vibrafonin, rumpujen ja muiden perinteisempien lyömäsoittimen sointiin. Taivaallisista meditaatioista liu’utaan seuraavassa hetkessä sulavasti rytmiseen rummutukseen. Värähtely sitoo konsertin teokset yhteen toisteisten jaksojen jatkuvana punoksena. Konemaiset rituaalit, kellon tikitys ja toistuvat numerosarjat ovat rakennusainetta värähtelevälle konserttielämykselle

Awake Percussion on vuonna 2016 Helsingissä perustettu lyömäsoitinyhtye. Kokoonpanon toiminnan tavoitteena on tuoda kiinnostavin uusi musiikki yleisön kuultavaksi tinkimättömällä laadulla. Uuden musiikin tilaaminen ja tiivis yhteistyö ajankohtaisimpien säveltäjien kanssa ovat keskeinen osa yhtyeen toimintaa. Awake Percussionin omaleimaiset ja eheät konserttikokonaisuudet rakentuvat tilausteoksien ja Suomen ensiesitysten ympärille. Kvartetti muodostaa Lyömäsoittajien kamarimusiikkiseura ry:n hallituksen, jonka tavoitteisiin kuuluvat lyömäsoitinmusiikin tunnettavuuden edistäminen ja maanlaajuinen lyömäsoitinopetuksen tarjoaminen.

Yhtyeen nimeksi valittu ”Awake Percussion” kumartaa edeltäjänsä, Lyömäsoittajien kamarimusiikkiseura ry:n alla toimineen Breath Ensemblen suuntaan. Sana “Awake” merkitsee myös kamarimusiikkiseuran viime vuosikymmenen aikana hiipuneen toiminnan kirjaimellista herättämistä. Samalla nimi muistuttaa meitä siitä mistä kaikki alkoi sekä kertoo yhtyeemme tavoitteesta pysyä jatkuvasti hereillä musiikin ja taiteen alati kehittyvässä maailmassa.

Jerry Piipponen, Walter Witick, Lauri Pekkarinen ja Petteri Kippo, lyömäsoittimet

********

Rannikon Sävel on yleisölle maksuton tapahtuma, mutta kuulijapaikan lunastaminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Rannikon Sävel seuraa tarkasti koronapandemian kehitystä ja konserteissa otetaan huomioon turvavälit sekä mahdollisuus riittävään käsihygieniaan. Jotta pystymme toimimaan suositusten mukaisesti, konsertteihin tulee ennakkoilmoittautua. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen rannikonsavel@gmail.com.

Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoitathan hyvissä ajoin, jos et pystykään osallistumaan, jotta voimme tarjota paikan seuraavalle. Paikalle ei saa tulla sairaana tai oireisena.

Konsertti lähetetään tarvittaessa suoratoistona.

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

17.4.2021 18.00

Paikka

Rauma-sali, Satamakatu 26, Rauma

Tapahtumakategoria