Tapahtumakalenteri

Rauma Triennale 2022: Imagine! Mitä jos!

Raumalla 11.6.–25.9. ja Eurassa 11.6.–7.8.

Emma Ainala, Petri Blomqvist, Dovilè Dagiené (LT), Mollu Heino, Eeva Honkanen, Touko Hujanen, Maippi Ketola & Harri Vähänissi, Riikka Keränen, Hanna Koikkalainen, Airi Kuronen, Marjo Levlin, Metamorfooseja (työryhmä), Kristina Norman (EE), Yoko Ono (JP/USA), Paavo Paunu, Jaakko Pietiläinen, Sepideh Rahaa (IR/FIN), Sara Rantanen, Toisissa Tiloissa (työryhmä), Kari Vehosalo ja 10 runoilijaa

Vuonna 2022 Rauma Triennalen teema Imagine! Mitä jos! haastaa pohtimaan kysymystä siitä, mitä jos kaikki olisikin toisin. Teema on saanut inspiraationsa käsite- ja performanssitaiteilija Yoko Onon monialaisesta työskentelystä puolisonsa muusikko John Lennonin kanssa. Näyttely tekee kunniaa myös taiteilijapariskunnan sodanvastaiselle työlle. Näyttelyn kuraattorit ovat Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto ja taiteilija Teemu Mäki. Näyttelyyn sisältyy myös yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos, joka syntyy yhteistyössä raumalaisten harrastajaryhmien kanssa. Yhteisötaideteoksen ohjaamisesta vastaa Teemu Mäki.

Rauma Triennalen 2022 teoksia on esillä myös Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa 11.6 –7.8.

Rauman taidemuseo järjestää Rauma Triennalen nyt toista kertaa. Kyseessä on kuitenkin monikymmenvuotinen perinne, joka on jatkoa museon vuodesta 1977 lähtien järjestämälle Itämeren nykytaidebiennaalille. Triennaalia järjestää Rauman taidemuseo ja sitä tukevat Rauman kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

11.6.2022 - 25.9.2022

Paikka

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, Rauma

Hinta

6€/3€/0€

Tapahtumakategoria