Tapahtumakalenteri

Rauman kaupungintalon avoimet ovet

Rauman kaupungintalolla järjestetään Avoimet ovet -tilaisuus tiistaina 19.4. klo 14–18. Esiteltävinä ovat vanhan kaupungintalon puolella sijaitsevat tilat eli valtuustosalin alue sekä palvelupiste Pyyrman. Tilaisuudet ovat osa 580-juhlavuoden ohjelmaa.

Kierrokset vanhan kaupungintalon tiloissa tapahtuvat Rauman oppaiden johdolla. Opastukset lähtevät kaupungintalon ala-aulasta puolen tunnin välein. Tilojen esittelyjen lisäksi oppaat kertovat rakennukseen sijoitetuista taide-esineistä. Nähtävillä ovat muun muassa kaupunginjohtajien ja valtuuston puheenjohtajien muotokuvat.

Palvelupiste Pyyrmanissa on tarjolla tietoa kaupungin nykyisistä palveluista. Lisäksi myynnissä on erilaisia Rauma-tuotteita sekä 12.4. julkaistava uusi juhlavuoden postimerkki.

– Vanha kaupungintalo on valmistunut vuonna 1901 Rauman Wapaaehtoisen Palosammutuskunnan taloksi. Arvokkaan talon ja Rauman 580-juhlavuoden kunniaksi olemme yhdistäneet avoimiin oviin myös mielenkiintoisia historiatietoja ja -esittelyjä, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

12.–19.4. kaupungintalon aulassa on esillä Rauman historiaa filatelistikerholaisten postimerkki- ja -korttikokoelmien kertomana -näyttely, johon voi käydä tutustumassa myös omatoimisesti.

Rauman seudun mobilistit tuovat Kanalinrantaan kaupungintalon edustalle nähtäville vanhan paloauton ja ambulanssin, jotka ovat aikoinaan kuuluneet palokunnantalon kalustoon. Niiden rinnalle saapuvat nykypäivää edustavat Satakunnan Pelastuslaitoksen käytössä olevat paloauto ja ambulanssi.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

19.4.2022 14.00 - 18.00

Paikka

Rauman kaupungintalo, Kanalinranta 3, Rauma

Tapahtumakategoria