Tapahtumakalenteri

Rohkeasti senioriksi -kurssi

Tervetuloa Rohkeasti senioriksi -kurssille tiistaina 2.11. ja keskiviikkona 3.11.2021 klo 11.30–14.30. Kaksipäiväinen kurssi järjestetään Rauman Kulttuuritalo Posellin Isossa salissa. Osoite on Nortamonkatu 12, 26100 Rauma.

Huolehdimme tarkasti terveysturvallisen tapahtuman järjestämisestä Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeiden mukaisesti. Lisäksi olemme laatineet omat turvallisuusohjeemme, jotka lähetetään kurssille hyväksytyille osallistujille noin viikko ennen kurssia. Tarjoamme kurssiosallistujille kasvomaskit ja käsidesiä. Tapahtumiin otetaan alle puolet käytössä olevasta tilakapasiteetista, jotta riittävien turvavälien pitäminen on kurssin aikana aina mahdollista. Suosittelemme vahvasti, että osallistujat ovat rokottautuneet koronaa vastaan tai ovat sairastaneet koronaviruksen alle puolen vuoden sisällä (väliaikainen immuniteetti). Tapahtumaan ei tule osallistua, jos et tunne oloasi terveeksi.

Tilaan otetaan poikkeuksellisesti enintään 30 kurssiosallistujaa, joten paikkoja on rajallinen määrä. Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen, mutta ilmoittautumisen voi perua vielä kurssipäivänäkin. Kurssi on lähtökohtaisesti tarkoitettu erityisesti juuri eläkkeelle jäämässä oleville sekä jokin aika sitten eläköityneille henkilöille. Kurssilainen voi olla osallistunut Rohkeasti eläkkeelle -etäkurssille vuoden 2021 aikana.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta.

Kurssilla syvennytään eläkkeelle siirtymisen jälkeen lisääntyvän vapaa-ajan hyödyntämiseen. Kurssilla käsitellään seuraavia aiheita asiantuntijapuhujien johdolla:

2.11.2021

  • Tervetuliaissanat ja esittelykierros (Rohkeasti seniori -hanketyöntekijä)
  • Vapaaehtoistoiminnasta Satakunnan alueella (Satakunnan Yhteisökeskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen)
  • Senioritoiminnan mahdollisuudet (senioriaktiivit Pertti Harju ja Vesa Heino)

3.11.2021

  • Päivän aloitussanat (Rohkeasti seniori -hanketyöntekijä)
  • Vaikuttavaa viestintää – arjessa ja järjestössä (koulutussuunnittelija Niilo Nissinen, Kansio ry)
  • Testamentti ja edunvalvonta-asiat (pankkilakimies Maria Jasu, OP Länsi-Suomi)
  • Seniorikansalaisen talous (asiakkuusneuvoja Emma Paukamainen, OP Länsi-Suomi)
  • Tulevan eläkeläisen hyvinvoinnin perusta (TtM Satu Lamminpää, Kunnon Käsityöläinen)
  • Loppusanat ja palaute

Kurssi on kaksipäiväinen, maksuton ja siihen osallistuville tarjotaan kahvia sekä pientä purtavaa. Matkakuluista kurssin järjestämispaikalle kukin osallistuja vastaa itse.

Hyväksymme ensisijaisesti kurssille molemmille päiville ilmoittautuvat sekä hankkeen kohderyhmään kuuluvat (lähivuosina eläkkeelle jääneet/jäämässä olevat). Voimme kuitenkin ottaa myös yhdelle päivälle osallistujia sekä pidempään eläkkeellä olleita, mikäli paikkoja jää jäljelle.

Hyväksytystä kurssi-ilmoittautumisesta tulee vahvistus lomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

2.11.2021 - 3.11.2021

Paikka

Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12, Rauma

Tapahtumakategoria