« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Ajankohta
2.10.2019 klo 15.00 30.10.2019 klo 18.00
Tapahtumapaikka
Rauman pääkirjasto
Alfredinkatu 1, 26100 Rauma + Google Map
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidelainaamon kuukauden taiteilija Katri Paunu

Pääkirjaston toisessa kerroksessa sijaitsevan Taidelainaamon lokakuun taiteilija on Katri Paunu. Taidelainaamo on avoinna keskiviikkoisin klo 15-18 ja lauantaisin klo 11-14.

Katri Paunu kertoo teoksistaan näin:
”Teokseni ovat pohdintoja olennollisuudesta ja ihmisen sekä luonnon välisestä vuorovaikutuksesta. Taidelainaamossa esillä olevien veistosten olemus vaihtelee objektien, eläimien ja kasvien välimaastossa. Toistuvana tekniikkana on ’makkaratekniikka’, jolla olen pyrkinyt tuomaan teoksiini liikettä sekä hengittävän ja huokoisen tunnun usein raskaan oloisen keramiikan kautta. Koen tärkeäksi töistäni välittyvän tunnelman, jonka pohjalta katsoja voi rakentaa omia mielikuvia.
Keramiikka on työskentelyni ytimessä ja olen keskittynyt erityisesti teosten lasitteisiin, jotka usein kaihtavat perinteisiä ’onnistuneiden’ lasitteiden olettamuksia. Käytän tietoisesti lasitteissani yllätyksellisiä pinta- ja tekstuurivaihteluita tuomaan veistoksiini maalauksellista ulottuvuutta. Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Gerrit Rietveld akatemiasta Amsterdamista ja tällä hetkellä opiskelen keramiikka- linjalla Oslo National Art- akatemiassa taiteen maisterintutkintoa.”

Kuvassa Katrin teos Kerä.

Kartta