Tapahtumakalenteri

Teresia matkoilla – matkakuvia viideltä vuosikymmeneltä

Teresia matkoilla – matkakuvia viideltä vuosikymmeneltä -näyttely on esillä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa 8.5.2022 alkaen.

Nostalgisissa matkakuvissa kamera on tallentanut nuoret opiskelijattaret Kööpenhaminassa 1920, automatkan Keski-Eurooppaan 1953, matkan Kar-Airilla Malagaan 1960 ja monta muuta matkakohdetta. Näyttelyssä on esillä valokuvia Teresia Lönnströmin ulkomaanmatkoilta 1920-luvulta 1970-luvulle.

Teresia ja Rafael Lönnström olivat innokkaita matkailijoita jo 1900-luvun alkupuolella, jolloin ulkomaanmatkailu oli mahdollista vain harvoille. Osa matkakuvista on otettu heidän yhdessä tekemiltään liikematkoilta. Tuohon aikaan matkat tehtiin yleensä laivalla, junalla tai yksityisautolla. Matkakohteina olivat Euroopan kulttuuri- ja luontokohteet.

Lentomatkailu yleistyi 1950-luvun lopulla ja seuraavina vuosikymmeninä lennettiin paitsi Euroopan kaupunkeihin, myös uusiin aurinkolomakohteisiin Välimerelle. Rafael Lönnström kuoli 1943 ja sen jälkeen Teresian matkaseurana olivat ystävät ja hänen sisarentyttärensä Else Bech. Else oli kiinnostunut valokuvaamisesta ja lienee kuvannut useita näyttelyn kuvista.

Teollisuusneuvos Teresia Lönnström (1895–1986) johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä vuosina 1944–1973. Liikematkojen lisäksi hän teki vapaa-aikanaan lukuisia ulkomaanmatkoja yhdessä sisarentytär Else Bechin kanssa useisiin Euroopan maihin, kaukaisimpina kohteina Kanariansaaret ja Madeira.

Teresia matkoilla – matkakuvia viideltä vuosikymmeneltä -näyttelyn ulkoasun on suunnitellut graafikko Jari Nieminen.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon aukioloajat.

Kuva: Teresia ja Rafael Lönnström liikematkalla Saksan Potsdamissa 1936. Lönnströmin taidemuseo.

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

8.5.2022 - 23.4.2023

Paikka

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, Rauma

Tapahtumakategoria