Tapahtumakalenteri

Merimuseon elokuvailta

Tuoreessa Merikaupunki Rauma -näyttelyssä esitellään raumalaisen runoilija, kirjailija Unto Koskelan tunnetuin runo ”Kuubalainen serenaadi”. Runo on innoittanut monia taiteilijoita ja myös elokuvantekijöitä – tästä esimerkkinä vuonna 1951 ensi-iltansa saanut ”Rion yö” (Suomen Filmiteollisuus SF Oy).

Tervetuloa merimuseon maaliskuun Päivystävän Museon vuoroon kuulemaan ensin näyttelyssä lisää runosta ja sen mutkikkaasta tiestä elokuvaksi. Sen jälkeen ”Rion yö” esitetään museon 2. kerroksessa. Päivystävän Museon vuorolla sisäänpääsymaksun voi päättää itse!

Ville Salmisen ohjaamassa musiikkielokuvassa suomalaiset merimiehet Leka (Leif Wager), Tapsa (Tapio Rautavaara) ja Lasse (Lasse Pöysti) muistelevat haikeina villiä vierailuaan Riossa ja kaunista tanssijatar Carmen Conchitaa (Assi Nortia). (kesto 75 min. / esityslupa: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI)

Huomioithan, että merimuseo ei ole esteetön. Katso lisätiedot merimuseon verkkosivuilta: https://rmm.fi/vieraile/sijainti-ja-saavutettavuus/

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

13.3.2024 17.30 - 19.00

Paikka

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, Rauma

Tapahtumakategoria