Tapahtumakalenteri

Tuhat sanaa lumelle -valokuvanäyttely

RaumArs ry esittelee Rauman torin laidalla sijaitsevan liiketilan (Kuninkaankatu 24) ikkunoissa australialaisen valokuvaajan Ran Fuchsin sekä hänen kanssaan työskennelleiden raumalaisten kuvaajien Altti A. Salon, Teemu Laulajaisen ja Raimo Sundelinin luontokuvia. Näyttelyn keskiössä ovat Fuchsin talven aikana residenssissä kuvaamansa parikymmentä mustavalko- ja värivalokuvaa, joissa hän on tutkinut erilaisia lumi- ja jäämuodostelmia.

Näyttely on avoinna yleisölle 23.2.-23.3.2023. Näyttely sijaitsee osoitteessa Kuninkaankatu 24.

Ran Fuchs kuvailee teoksiaan seuraavasti: ”Olen ottanut ne tutkiakseni niitä satoja sanoja, joita kylmän ilmaston kielissä käytetään kuvaamaan lunta. Koska olen asunut kuumassa ilmastossa, en tunne kylmiä olosuhteita. Mutta lapsesta asti minulle on kerrottu, että monissa pohjoisissa kielissä on satoja sanoja lumelle. Tämä näyttely esittelee näitä sanoja valokuvin.”

Fuchs on tallentanut paikallisen talven ja lumen luonnetta. Talvet ovat muuttuneet Suomessa yhä leudommiksi ja lyhyemmiksi. Suomalaisille lumen näkyvyys on ollut niin yleistä, että emme välttämättä kiinnitä siihen huomiota. Nämä valokuvat antavat meille näkemyksen siitä, miltä talvemme näyttäytyy sellaiselle, joka näkee sen ensimmäistä kertaa. Valokuvat muistuttavat meitä luonnon kauneudesta, jonka valitettavan usein sivuutamme, mutta josta voimme vielä nauttia.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

23.2.2023 - 23.3.2023

Tapahtumakategoria