Tapahtumakalenteri

TULVA / THE FLOOD

Raumalaissyntyinen kuvanveistäjä Katri Paunu (s. 1993) on materiaalipohjaisen taiteen yksi kiinnostavimpia nousevia tekijöitä. Keramiikka yhdistää Paunun rakkauden arkkitehtuuriin, maalaukseen ja kuvanveistoon. Perinteisten taiteen lajien rinnalla taiteilijaa ohjaa vahva yhteys luontoon. Teokset pohdiskelevat ihmisen yhteyttä erilaisiin elämisen ja olemisen muotoisin ja korostavat aistien moniulotteisuutta taiteen kokemisen välineinä. Keramiikan, saven ja kipsin rinnalla myös vesi saa keskeisen roolin. Se on korroosion elementti, mutta myös alku uudelle.

Katri Paunu on opiskellut Gerrit Rietveld Academiessa Amsterdamissa sekä Oslon kansallisessa taideakatemiassa, josta hän valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2021. Näyttelytyöskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Taideyhdistys.

TULVA – THE FLOOD on Katri Paunun ensimmäinen yksityisnäyttely suomalaisessa taidemuseossa. Näyttelyn on kuratoinut Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto.

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

18.2.2023 - 14.5.2023

Paikka

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, Rauma

Hinta

6€/3€/0€/museokortti

Tapahtumakategoria