Tapahtumakalenteri

Tutustu talviretkeilyyn – matalan kynnyksen maastokurssi Lapissa

Lähde talviretkeilykurssille Lappiin – Rauman Lappiin! Tällä matalan kynnyksen maastoretkellä ryhdymme tositoimiin ja opettelemme talviretkeilyn saloja käytännössä.

Tutustu talviretkeilyyn – matalan kynnyksen talviretkeilykurssi on Sandrian villin luonnon kaksiosainen kurssikokonaisuus, joka koostuu tammikuussa järjestetystä teoriapäivästä sekä maaliskuisesta matalan kynnyksen maastoretkestä. Voit osallistua maaliskuiselle maastokurssille, vaikka et olisikaan ollut mukana teoriapäivässä, mikäli sinulla on tarvittavat tiedot talviretkeilystä.

Maastokurssin ajankohta: la–su 9.–10. maaliskuuta 2024 (optio myös toiselle kurssiajankohdalle tarvittaessa, ks. tiedot alta)

Kurssipaikka: Kakolammin kota, Lappi (Rauma)

Kurssin kesto: noin 27 h. Aloitus lauantaina Lapissa klo 10.00. Kurssi päättyy sunnuntaina noin klo 13.00.

Kurssille mahtuu enintään 12 osallistujaa. Jos kurssi täyttyy nopeasti tai kysyntää riittää, on toinen kurssi mahdollista järjestää viikkoa aiemmin, la–su 2.–3.3.2024. Voit ilmoittaa innokkuudestasi osallistua aikaisempana ajankohtana ottamalla yhteyttä kurssin järjestäjään: saana@sandria.fi / 044 328 2113.

Tällä maastokurssilla opit mm.
– suunnittelemaan ja toteuttamaan turvallisen talviretken
– pystyttämään, varustelemaan ja pakkaamaan teltan (tai muun valitsemasi majoitteen) talviolosuhteissa
– viettämään talviyön ulkona mukavasti ja palelematta
– hallitsemaan talviretken tärkeimmät rutiinit
– käyttämään erilaisia retkikeittimiä
– sytyttämään nuotion märistä ja kylmistä puista sekä
– pakkaamaan rinkan ja ahkion talviretkeä varten

Maastokurssin hinta (149 €) sisältää mm.
– Paikallisen erä- ja luonto-oppaan palvelut ja opastuksen ennen kurssia, kurssin aikana ja sen jälkeen.
– Turvallisuussuunnitelman.
– Liukulumikenkien, lumikenkien, ahkioiden ja retkikeittimien käytön, kurssipaikan ym. käytännön järjestelyt sekä polttopuut.
– Kattavan ennakkoinfon, joka sisältää mm. täydellisen varustelistan retkeä varten.
– Kurssilaisten yhteisen WhatsApp-ryhmän, jossa voi kysyä apua ja vinkkejä maastoretkelle valmistautumiseen, etsiä telttakaveria, sopia kimppakyydeistä, yms.
– Arvonlisäveron 24 %.

Kurssimaksu maksetaan kokonaisuudessa ilmoittautumisen yhteydessä. Verkkokaupassa maksutapoina käyvät mm. kotimaiset verkkopankit, mobiilimaksut sekä korttimaksut. Kurssimaksua ei voi maksaa liikuntaeduilla, sillä verottajan linjauksen mukaan retkeilykurssit eivät sisälly työsuhde-etujen piiriin.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa:
https://sandria.johku.com/fi_FI/tulossa-pian/tutustu-talviretkeilyyn-maastokurssi

Tietoa kurssin järjestäjästä: Sandrian villi luonto / Saana Jaakkola, erä- ja luonto-opas

Olet saattanut jo tutustua Saanan omintakeisiin opastuksiin hirmu suosituilla Vanhan Rauman kummituskierroksilla, mutta tiesitkö, että Saana on myös intohimoinen ja kokenut retkeilijä sekä koulutettu erä- ja luonto-opas?

Sandrian villi luonto järjestää pelottavan hyviä paikalliselämyksiä Satakunnassa, erityisesti Eurajoen ja Rauman seudulla. Elämysten kulmakiviä ovat paikallisuus, luonnon kunnioittaminen, kiireettömyys ja luonnosta nauttiminen ilman ahdistavaa suorittamista. Vaikka Saana on valloittanut vaelluksillaan myös tuntureita, paljasjalkaisena satakuntalaisena hän haluaa muistuttaa, ettei talviretkillekään tarvitse aina lähteä pohjoiseen asti. Onhan meillä Satakunnassa omakin Lappi – muita tunnetuimpien kohteiden varjossa lymyileviä alueita unohtamatta.

Voit tutustua Sandrian villiin luontoon ja Saanaan tarkemmin osoitteessa www.sandria.fi

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

9.3.2024 10.00 - 10.3.2024 15.00

Paikka

Kakolammin kota, Lappi, Rauma

Tapahtumakategoria