Tapahtumakalenteri

Tuula Kallaksen näyttely pääkirjastossa

Kuvataideohjaaja ja kuvataiteilija Tuula Kallaksen akvarellinäyttely Siipien havinaa on esillä pääkirjaston ala-aulan sermeissä 24.5.–10.6. 2021. Taiteilija on paikalla ma-pe klo 16-17.

Taiteilija itse kertoo näin: ”Siipien havinaa-näyttelyyn olen koonnut uusimpia teoksiani. Näyttelyn nimi viittaa lintuihin, sillä ammennan töihini inspiraatiota luonnon kauneudesta. Lentäminen symboloi minulle vapautta, irtautumista mielen kahleista ja vaikeuksien voittamista. Näyttelyn nimi viittaa myös historian siipien havinaan. Olemme eläneet kovia aikoja koronapandemian aikana. Se on koetellut meitä maailmanlaajuisesti ja sen vaikutukset näkyvät varmasti vielä pitkään. Näyttelyn nimikkoteoksessa on kultaista hohdetta, aivan kuten Lukon historiallisen upeassa menestyksessä”.

”Akvarellien maalaaminen on intohimoni. Rakastan niiden herkkyyttä, läpikuultavuutta ja monipuolisuutta. Veden ja pigmenttien välinen leikki kiehtoo minua haastavuudellaan. Akvarellien maalaaminen vaatii herkkyyttä, päättäväisyyttä ja hetkessä elämistä. Luotan intuitiooni ja annan sen johdattaa sivellintäni eteenpäin. Maalaukseni liikkuvat abstraktin ja esittävyyden välimaastossa. Haluan maalauksillani välittää kokemuksiani ja tunteitani, pelkistäen ja suurella sydämellä”.

 

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

24.5.2021 - 10.6.2021

Paikka

Pääkirjasto, Alfredinkatu 1, Rauma

Tapahtumakategoria