Tapahtumakalenteri

Varasto

Hävytön ja röyhkeä draamakomedia!

Rousku ja Raninen työskentelevät maali- ja rakennustarvikeliikkeen varastossa. Maalipurkkien, mattorullien ja kuormalavojen täyttämä harmaa arki on yksitoikkoista, eikä toivoa paremmasta ole havaittavissa. Hävittävää ei juurikaan ole ja asema yhteiskunnan hylkiöinä tuntuu olevan sementoitu. Rouskun sanoin: ”Alemmas ei pääse.”

Varaston luonnottoman suuri hävikki herättää johtoportaan epäilykset. On selvää, että joku varastaa. Kiinnijäämisen uhka herättää selviytymisvaistot ja joku syylliseksi sopiva täytyy löytää.

Arto Salmisen kirjoittama Varasto on mustalla huumorilla höystetty raaka ja kaunistelematon kuvaus jakautuneesta yhteiskunnasta. Alun perin kirjana julkaistusta ja myöhemmin myös elokuvaversiona tunnetusta tarinasta on turha etsiä sympaattisia henkilöhahmoja. Ronskia huumoria ja tylyä dialogia sen sijaan riittää ja se tarjoillaan häpeilemättä.

Ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vierailevan Kimmo Virtasen ohjaama Varasto nostaa brutaalisti esiin yhteiskunnan kipupisteitä, kuten yksilöiden eriarvoista asemaa ja venyvää moraalikäsitystä.

Huom! Näytelmä sisältää voimakasta kielenkäyttöä. Suosittelemme näytelmää yli 16-vuotiaille.

Esityksen kesto on noin 2 h, sisältää väliajan.

Rooleissa: Jani Koskinen, Mona Lehtola, Timo Julkunen, Ninni Kekki, Juha Kulmala, Raisa Sorri, Jani Selin

KÄSIKIRJOITUS
Arto Salminen

OHJAUS JA SOVITUS
Kimmo Virtanen

LAVASTUS
Alisha Davidow

PUKUSUUNNITTELU
Helena Hankosalo

KAMPAUKSET, PERUUKIT JA MASKEERAUS
Tuula Kupiainen-Koivisto

VALOSUUNNITTELU
Hannu Naamanka

ÄÄNISUUNNITTELU
Panu Raatikainen

Kartta

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

26.3.2022 18.00

Paikka

Rauman teatteri, Alfredinkatu 2, RAUMA

Tapahtumakategoria