Työ ja yrittäminen

Kesätyösetelit ovat haussa vuosina 2002—2007 syntyneille raumalaisille tai Raumalta kotoisin oleville nuorille.

Vuoden 2023 kesätyöseteleiden varausaika alkaa 1.2.2023. Ensimmäiset kesätyösetelit astuvat voimaan maanantaina 6.2., jolloin kaikki siihen mennessä kesätyöseteleitä hakeneet saavat sähköpostitse varausvahvistuksen tai jonopaikan. Jatkossa 6.2. jälkeen varaukset tai mahdolliset jonopaikat vahvistetaan kahdesti viikossa; maanantaisin ja keskiviikkoisin.

Seteleitä myönnetään yksi kappale per nuori, yhden setelin arvo on 400 euroa.

Huomaathan, ettei sinulla voi olla päällekkäin kesätyösetelin kanssa Kesäyrittäjäohjelman myöntämää tukea tai Pikaduunikampanjan paikkaa!

Ohjeet

Kesätyösetelin hakeminen

Kesätyöseteli varataan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakulomake löytyy osoitteesta: Nuoren hakulomake 2023.

Hakuaika on käynnissä niin kauan, kunnes kaikki setelit ovat menneet käyttöön, enintään kuitenkin 31.5.2023 asti. Setelit myönnetään hakujärjestyksessä. Ensimmäiset kesätyösetelit astuvat voimaan maanantaina 6.2., jolloin kaikki siihen mennessä kesätyöseteleitä hakeneet saavat sähköpostitse varausvahvistuksen tai jonopaikan.

 • Sinulla tulee olla henkilökohtainen, toimiva sähköpostiosoite, jotta saat varauksen tehtyä. Ethän käytä esimerkiksi vanhempien sähköpostitunnuksia. Setelit jaetaan hakujärjestyksessä määrärahojen puitteissa. Kun varauksesi on käsitelty, sinulle ilmoitetaan siitä sähköpostilla. Jos hakijoita on enemmän kuin kesätyöseteleitä, syntyy jonotuslista. Myös jonotuslistalaiset saavat ilmoituksen sähköpostitse.
 • Kun varauksesi on käsitelty, sinulle ilmoitetaan hakemuksesi käsittelystä sähköpostilla. Sen jälkeen saat todennäköisesti hakemusta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä viestiä, onko seteli varattu sinulle vai oletko jonossa. Varaukset tai mahdolliset jonopaikat vahvistetaan kahdesti viikossa; maanantaisin ja keskiviikkoisin.
 • Setelin varaus on voimassa kolme (3) viikkoa kerrallaan. Jos kesätyöpaikkaa ei löydy kolmen viikon varausjakson aikana, varauksesi peruuntuu. Varauksen peruuntumisen jälkeen siirryt jonotuslistalle. Jonotuslistalla ovat myös ne henkilöt, jotka eivät saaneet kesätyöseteliä. Jonotuslista on kiertävä.

Kesätyösetelin jonotus

Jos kaikki kesätyösetelit ovat varattuina, saat hakemuksen lähettämisen jälkeen sähköpostilla ilmoituksen, jossa kerrotaan, että olet jonossa. Vapautuvat setelit tarkistetaan aina kolmen (3) viikon välein, jos kaikki setelit ovat varattuna.

 • Saat erillisen ilmoituksen sähköpostitse, jos sinulle vapautuu seteli käyttöön. Muista myös tarkistaa roskapostikansiosi!
  Jos viestiä ei tule, se tarkoittaa, että olet edelleen jonossa. Tarkempaa tietoa jonopaikasta ei voida antaa, koska tilanne elää seteleiden osalta koko ajan.

Kuka voi hakea kesätyöseteliä?

 • Tukea myönnetään vuosina 2002–2007 syntyneille raumalaisille tai Raumalta kotoisin oleville nuorille
 • Sama nuori ei voi työllistyä sekä kesätyösetelillä, että kaupungin kesätöihin tai kaupungin tukemaan kesäyrittäjätoimintaan.
 • Seteleitä myönnetään yksi kappale per nuori, yhden setelin arvo on 400 euroa. Yritys voi palkata kuitenkin useamman nuoren, jolla on kesätyöseteli käytössään.

Kesätyön kesto ja palkkaus

 • Työnantaja valitsee työntekijän ja huolehtii työnantajavelvollisuuksista.
 • Kesätyösetelillä suoritettu työ kestää vähintään neljä viikkoa ja työaika on vähintään 30 tuntia viikossa (6 h / pv + 30min ruokatauko / pv eli yhteensä 120 tuntia).
 • Työaika voi ajoittua myös useammalle kuin neljälle viikolle, esim. 15 h / vk kahdeksan viikon ajan (yhteensä 120h).
 • Yhden setelin arvo on 400 euroa ja se tilitetään työnantajalle jälkikäteen tositteita vastaan.
 • Nuorelle tulee maksaa palkka kyseessä olevan alan työehtosopimuksen mukaisesti. Näissä perusteissa määritellyltä työsuhteen vähimmäisajalta palkan tulee olla vähintään 800 euroa.
 • Seteli tulee tilittää viimeistään 30.9. mennessä ohjeiden mukaisesti. Ohjeet toimitetaan työnantajalle kesätyötuen varausvahvistuksen yhteydessä sähköpostitse.

Kuka voi toimia työnantajana, mistä voin hakea kesätyösetelillä työtä?

 • Työnantajan tulee olla raumalainen yritys tai yhdistys. Raumalla toimivat yritykset joiden kotipaikka on muualla, voivat myös toimia työnantajina, kun yritys palkkaa raumalaisia nuoria Raumalla tai raumalaisen muualle muuttaneen opiskelijan, joka palaa kesäksi työhön Raumalle
 • Työnantajana ei voi toimia pääasiallisesti yksityinen henkilö, kunta tai valtio. Esimerkiksi kesäyrittäjyystoiminnassa nuori voi tarjota palveluita yksityisille kotitalouksille. Työnantajalta vaaditaan suomalainen y-tunnus. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, säätiö tai seurakunta
  • Raumalaiselle yksityishenkilölle voidaan kuitenkin poikkeuksesta myöntää tukea, jos työntekijä palkataan lapsiperheeseen lastenhoidon järjestämiseksi tai vanhus-ja vammaisperheeseen avustajan tehtäviin. Yksityishenkilö ei voi kesätyöpaikkatuella palkata omaa tai (avo-/avio-) puolisonsa lasta
 • Myöskään Pitsikaupungin kesäyrittäjäohjelmaan tai Pikaduunikampanjaan valittu ei voi käyttää kesätyöseteliä.

Kesätyösetelin käyttö

 • Kun löydät sopivan työpaikan ja saat sen, täyttäkää työnantajan kanssa yhdessä sähköinen lomake, johon olet saanut linkin kesätyösetelin varausvahvistuksen yhteydessä. Muistakaa täyttää lomake siihen päivämäärään mennessä, johon setelivaraus on voimassa!
 • Kun työnantajan lomake on käsitelty ja hyväksytty, sopimus kesätyötuesta ja kesätyöseteli toimitetaan työnantajalle ja nuorelle sähköpostilla. Sähköpostin mukana työnantajalle toimitetaan lisäohjeita ja ohjeet kesätyötuen maksatukseen hakemiseksi.
 • Kesätyöjakson jälkeen työnantaja tekee sinulle työtodistuksen ja lähettää vaadittavat liitteet maksatushakemuksen yhteydessä kaupungille.
 • Jos kesätyöpaikkaa ei löydy varausajanjakson aikana, palautuu jonotuslistalle. Lista on kiertävä.

HUOM! Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus ennen kesätyöjakson alkua. Muista antaa työnantajalle verokorttisi ja tilinumerosi.

Kesätyöpaikkatukea ei myönnetä seuraavissa tapauksissa:

 • Maatalousyrittäjän ollessa vuosilomalla, hän ei voi palkata sijaista kesätyöpaikkatuella.
 • Yksityishenkilö ei voi kesätyöpaikkatuella palkata omaa tai (avo-/avio-) puolisonsa lasta
 • Kesätyöpaikkatukea ei välttämättä voida myöntää, mikäli palkkoja joudutaan maksamaan palkkaturvan kautta tai tukea hakevalla yrityksellä tai yksityishenkilöllä on verovelkaa tai maksuhäiriöitä (harkinnanvarainen)

Epäselvissä tilanteissa Rauman kaupunkikehitysyksikkö tulkitsee myöntöperusteita

 

Eezyn Pikaduunikampanja ensimmäistä kertaa Raumalla 2023

Pikaduuni-kesätyöllistämiskampanja 2023 käynnistyy helmikuussa ja tulemme avaamaan kesätyöhaut ja työllistäjien ilmoittautumislinkit nettisivuillamme 15.2. Suosittelen seurailemaan viestintäämme nettisivujemme ja somekanavien kautta!

Nuoret:

Hei sinä vuonna 02—07 syntynyt raumalainen nuori! Etsitkö unelmiesi kesätyötä ja haluatko tienata omaa rahaa? Pikaduunin kautta voit hakea kesätöitä helposti vain yhdellä hakemuksella 15.2. alkaen. Me autamme sinua löytämään sinulle sopivan kesätyön ja olemme tukenasi koko työsuhteen ajan. Tarjoamme myös työelämävalmennusta Moodle-alustalla, josta saat tärkeitä työelämän oppeja matkaasi. Lue lisää ja hae osoitteessa www.pikaduuni.fi!

Työllistäjät:

Pikaduuni-kesätyöllistämiskampanja 2023 käynnistyy helmikuussa ja tulemme avaamaan työllistäjien ilmoittautumislinkit nettisivuillamme 15.2. Suosittelen seurailemaan viestintäämme nettisivujemme ja somekanavien kautta!

Haluatko työllistää nuoria ja tarjota heille arvokasta kesätyökokemusta? Kerro meille tarjoamista työtehtävistäsi ja toiveistasi osoitteessa www.pikaduuni.fi. Tulemme kontaktoimaan kaikki ilmoittautuneet työllistäjät, jonka jälkeen lähdemme etsimään sinulle sopivaa pikaduunilaista.

Eezy Pikaduunissa työllistäjinä voi toimia yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet. Työllistäjän vastuulla on hoitaa nuoren perehdytys työhön, mutta me hoidamme muut työllistäjän velvollisuudet (mm. rekrytoinnin, palkanmaksun sivukuluineen, työsopimuksen ja -todistuksen, sekä nuoren vakuuttamisen) vain yhtä laskua vastaan. Hinnoittelusta löydät lisätietoa nettisivuiltamme kaupunkikohtaisesti kampanjan käynnistyessä.

Tarjoamme nuorille myös kattavaa työelämävalmennusta Moodle-alustamme kautta. Jäikö jokin mietityttämään? Kysy rohkeasti lisää pikaduuni@eezy.fi, yhteydenotto ei sido sinua vielä mihinkään!