Vapaa-aika ja liikunta

Raumalla pääsee liikkumaan monipuolisesti eri vuoden aikojen aikaan ja varsinkin nyt syksyllä kannattaa hyödyntää vielä ulkoliikuntapaikkoja. Alle on nyt koottu tämän syksyn liikuntavinkkejä.

Kestävyyttä kehoon

Hyvä kestävyyskunto on terveyden kulmakivi, joka auttaa jaksamaan arjessa ja vaikeissakin tilanteissa ja on lisäksi kiva aikatauluista vapaa harrastus. Tule lisäämään kestävyyttä monipuolisesti kivaan porukkaan asiantuntijoiden avulla.
Käymme yhdessä läpi seuraavat lajit. Jokaisessa lajissa on kolme harjoituskertaa.

  • hiihto: to 12.1., 19.1. ja 26.1. klo 18 Lähdepelto
  • uinti: la 11.2., 18.2. ja 25.2. klo 10 ? Uimahalli (tämä kellon aika tarkentuu lähempänä)
  • juoksu: to 23.3., 30.3. ja 6.4. klo 18 Lähdepelto
  • pyöräily: to 4.5., 11.5. ja 18.5. klo 18 Lähdepelto
  • suunnistus: ke 31.5., 7.6., ja 14.6. klo 17 Eri paikat

Ryhmien kesto pääsääntöisesti 45 min. Muutokset mahdollisia. Kurssin hinta on 33 €. Tämä hinta on oikea,
ei Rauma-lehdessä oleva 50 €
Mukaan mahtuu rajoitettu määrä.
Tiedustelut kimmo.kouru@rauma.fi tai puh. 040 1809785.

Kestävyyttä kehoon

 

Ohjattu liikunta

Oletko työikäinen ja kaipaat vinkkejä ja tukea liikunnan harrastamiseen? Nyt on mahdollisuus ilmoittautua matalan kynnyksen liikuntaryhmään, joka alkaa viikolla 2. Ryhmä on maksuton, mutta mahdolliset lajivierailut/ -kokeilut ovat omakustanteisia. Ilmoittautu ryhmään mari.raukko@rauma.fi ja saat tarkemmat tiedot aloitusajankohasta.

Harrastusvihko

Lapsille ja nuorille suunnattu harrastusvihko kokoaa yhteen eri liikuntaharrastuksia Raumalla. Harrastusvihon voit hakea itsellesi Palvelupiste Pyyrmanista tai lukea nettiversiota.

Testaa kuntosi

Tee omatoiminen UKK-kävelytesti tai Cooperin testi Pyytjärven kuntoradalla.
Lähtöpaikka on kuntoradan kuntoilualueen vierestä. Kulku alueelle on Uudenlahdentien kautta.

Kuntoradalle on mitattu 1000 metrin matka, jossa on merkit 50 metrin välein.Kävelytestin ohjeet löytyvät lähtöpaikalta. Ota mukaan kynä ja sykemittari.

Nettisivuilla (Pyytjärven kohdalla) löytyy linkki kävelytestin tuloslomakkeeseen, johon voi itse syöttää kävelytestin tulokset.

Cooperin testissä juokset tuhatta metriä edestakaisin 12 minuuttia ja lasket täysien kilometrien päälle metrit.

Mobiilisuunnistus Pyytjärvellä

Rauman kaupungin liikuntapalvelut ja Rasti-Lukon suunnistusjaosto ovat toteuttaneet MOBO-mobiilirastit Pyytjärven kuntoilualueelle. Pyytjärven ja Kokkovuoren väliselle maastoalueelle on sijoitettu yhteensä 14 MOBO-rastia. Lähtöpiste sijaitsee Pyytjärven Uudenlahdentien puoleisella parkkipaikalla.

MOBO on kiintorastien mobiiliversio. MOBO-rasteilla voi suunnistaa omalla mobiililaitteella. Sovelluksella voi seurata karttaa ja leimata rastit perinteisen rastilipun sijaan. Sovellus toimii Android-, iPhone- sekä Windows Phone -puhelimilla. Ilmainen sovellus löytyy sovelluskaupasta.

Ohje mobiilisuunnistuksen aloittamiseen.