Vapaa-aika ja liikunta

Liikuntavinkit

Raumalla pääsee liikkumaan monipuolisesti eri vuoden aikojen aikaan ja varsinkin nyt syksyllä kannattaa hyödyntää vielä ulkoliikuntapaikkoja. Alle on nyt koottu tämän syksyn liikuntavinkkejä.

Liikuntakysely kuntalaisille analysointi

Kommentteja liikuntakyselyyn

Rauman uimahalli on mukana Ui Elämäsi Kuntoon -kampanjassa 1.–31.3.

Lisätietoa Ui Elämäsi Kuntoon -kampanjasta löytyy osoitteesta www.uielamasikuntoon.com.

Talviliikkuja kampanja starttaa 10.1.2023

Talviliikkuja -kampanja järjestetään 10.1.-31.3. ja kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista; hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily ja maastopyöräily, sekä soveltava liikunta. Eli huono talvi tai lumitilannekaan ei siis estä osallistumista ja kaikki voi osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta osassa kunnissa on käytössä liikuntakortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Kannattaa myös seurata oman kunnan ohjeita.

Talviliikkuja -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/talviliikkuja. Paperisen kirjauskortin voit hakea Rauman uimahallista tai Palvelupiste Pyyrmanista ja palauttaa samaan paikkaan 26.3. mennessä.

Uusi Liikkuen läpi vuoden mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista tai se löytyy myös nettiversiona osoitteesta https://liikkuen.fi/liikkuen-lapi-vuoden. Henkilöt, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin Talviliikkuja tai Haastepyöräily mobiileja, saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy uudesta mobiilista koodin haku toiminta.

Harrastusvihko

Lapsille ja nuorille suunnattu harrastusvihko kokoaa yhteen eri liikuntaharrastuksia Raumalla. Harrastusvihon voit hakea itsellesi Palvelupiste Pyyrmanista tai lukea nettiversiota.

Testaa kuntosi

Tee omatoiminen UKK-kävelytesti tai Cooperin testi Pyytjärven kuntoradalla. Testin pääsee tekemään hiihtokauden loputtua.
Lähtöpaikka on kuntoradan kuntoilualueen vierestä. Kulku alueelle on Uudenlahdentien kautta.

Kuntoradalle on mitattu 1000 metrin matka, jossa on merkit 50 metrin välein.Kävelytestin ohjeet löytyvät lähtöpaikalta. Ota mukaan kynä ja sykemittari.

Nettisivuilla (Pyytjärven kohdalla) löytyy linkki kävelytestin tuloslomakkeeseen, johon voi itse syöttää kävelytestin tulokset.

Cooperin testissä juokset tuhatta metriä edestakaisin 12 minuuttia ja lasket täysien kilometrien päälle metrit.

Mobiilisuunnistus Pyytjärvellä

Rauman kaupungin liikuntapalvelut ja Rasti-Lukon suunnistusjaosto ovat toteuttaneet MOBO-mobiilirastit Pyytjärven kuntoilualueelle. Pyytjärven ja Kokkovuoren väliselle maastoalueelle on sijoitettu yhteensä 14 MOBO-rastia. Lähtöpiste sijaitsee Pyytjärven Uudenlahdentien puoleisella parkkipaikalla.

MOBO on kiintorastien mobiiliversio. MOBO-rasteilla voi suunnistaa omalla mobiililaitteella. Sovelluksella voi seurata karttaa ja leimata rastit perinteisen rastilipun sijaan. Sovellus toimii Android-, iPhone- sekä Windows Phone -puhelimilla. Ilmainen sovellus löytyy sovelluskaupasta.

Ohje mobiilisuunnistuksen aloittamiseen.