Vapaa-aika ja liikunta

Monna-Ooperi-maastoreitti

Sijainti kaupungin eteläpuolella.
Lähtöpaikat: Lähdepellon urheilukeskuksesta Kodisjoentie 91 eteen päin noin puoli kilometriä, lähtöpaikka sijaitsee oikealla tai
Ooperin urheilutalolta Vanha Turuntie 56.
Reitin pituus on noin 6,5 kilometriä.

Reitti on merkattu keltaisilla opasteilla. Valkoiset merkit opastavat noin 1,5 kilometrin mittaisen lisälenkin. Maastoreitin voi kulkea jalan että maastopyörällä. Kulkiessa reitin ympäri, se sisältää asvalttiosuutta reilun kilometrin. Reitti on osin vaativa.
Reitin varrella on laavu. Laavulle tulee ottaa mukaan omat polttopuut. Laavulla ei ole jätehuoltoa.

Monna-Ooperi luontopolkukartta (pdf)

Kokkovuoren (Pyytjärven)maastoreitti

Sijainti kaupungin pohjoispuolella.
Lähtöpaikat: Uudenlahdentie, Pyytjärven kuntoradan parkkipaikka.

Reitin pituus on 5,5 kilometriä.

Reitti on merkattu ruskeilla maastopyörä- ja vaeltajamerkeillä sekä punaisella maalilla. Maastoreitin voi kulkea jalan että maastopyörällä.
Reitti on osin vaativaa kalliomaastoa ja juurakkoista polkua. Reitiltä voi poiketa Kokkovuoren kallion päälle. Nuotiopaikka löytyy lammen rannalta Pyytjärven kuntoradan lähtöpaikalta Uudenlahdentien kautta mentäessä. Omat puut mukaan.

Kokkovuoren maastoreitti

Latumajan maastoreitti

Sijainti kaupungin pohjoispuolella.

Lähtöpaikat:Metsätähdentie 1a sijaitsevalta P-paikalta, josta edestakainen matka on noin 12, 5 kilometriä.
Pohjoiskehän P-paikalta, josta edestakainen matka on noin 8,5 kilometriä.
Maatähdentie 1a P-paikalta lähtee 1,6 kilometrin mittainen esteetön reitti.

Reitin varrella on laavu. Ota omat nuotiopuut mukaan. Laavulla ei ole jätehuoltoa. Laavu sijaitsee Kaarojärven rannalla, vajaan neljän kilometrin päässä Metsätähdentien parkkipaikalta lähdettäessä. Nasulammen rannassa on nuotiopaikka, johon on matkaa Metsätähdentien P-paikalta vajaa 1 km.
Reitti on helppokulkuinen. Reitin voi ajaa myös maastopyörällä.

Hyvänä lumitalvena Rauman Latu huolehtii ladun tekemisestä reitille. Hiihtämään pääsee vain perinteisellä tavalla.

Rauman kaupunki ja Rauman latu ovat yhteistyössä perustaneet talvilintujen ruokintapisteen ns. Nasulammen luontopolun varteen latumajareitin alkupäähän. Ajatuksena on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus lintujen tarkkailuun kaupunkialueen tuntumassa. Kaikillahan ei ole mahdollisuutta toteuttaa talviruokintaa kotipihassaan. Esimerkiksi monissa taloyhtiöissä se on kielletty jyrsijäongelman vuoksi.
Nasulammen alueelle on ripustettu kolme ruokinta-automaattia ja lisäksi talipallotelineitä, joiden huollosta Rauman latu huolehtii.

Paikalle pääsee lumitilanteen salliessa hiihtämällä latumajareittiä pitkin, mutta myös jalkaisin polkua myöden. Latumajareitin lähtöpisteestä sinne on matkaa n. 500 metriä. Alueella on hyvä lintukanta ja siellä voi bongata esimerkiksi pyrstö- tai hömötiaisia. Retkelle sinne voi ottaa mukaan kiikarin sekä retkieväät. Nasulammen rannassa on myös nuotiopaikka, johon tosin tulee ottaa omat polttopuut mukaan.

Latumajan reitille on mitattu omatoimista kävelytestiä varten kilometrin mittainen reitti. Lähtöpaikka on Metsätähdentie 1a P-paikka.

Latumajan_reitti (pdf)

Vesitornin luontopolku

Sijainti lähellä kaupungin keskustaa.

Lähtöpaikka: Vesitornintie 2

Reitin pituus: 1,6 kilometriä. Reitti on opastettu luontopolku-viitoin.

Reitti ei ole esteetön.