Ystäväpiiri-koulutuksesta osaamista yksinäisyyden vähentämiseen

Vanhustyön keskusliiton järjestämä Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus toteutetaan syksyllä 2017 Raumalla. Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää ikääntyneiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä yhteisöllisen ja osallistavan ryhmätoiminnan keinoin.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen lähiopetuspäivät ovat 5.−6.9., 19.9., 10.10. ja 28.11.2017 ja koulutukseen osallistuvat ohjaavat omaa Ystäväpiiri-ryhmää kolmen kuukauden ajan. Koulutukseen haetaan 15.8.2017 mennessä täyttämällä hakulomake osoitteessa http://www.vtkl.fi/fin/toimimme/koulutukset_ja_tapahtumat/tapahtuma/ystavapiiri-koulutus-rauma/

 

Tukea ja välineitä ohjaamiseen

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus on suunnattu eri alojen vapaaehtoisille ja ammattilaisille, jotka haluavat vaikuttaa ikääntyneiden ihmisten hyvinvointiin sekä saada tietoa ja välineitä osallistavan ryhmätoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Ystäväpiiri-koulutuksessa tutustutaan yksinäisyyteen ilmiönä, paneudutaan ryhmädynamiikkaan, tarkastellaan ja kehitetään omaa toimintaa ohjaajana sekä hyödynnetään taiteen, kulttuurin ja liikunnan mahdollisuuksia ryhmätoiminnassa. Koulutus maksaa 100 € / henkilö, vapaaehtoisille koulutus on maksuton.

 

 

Ystäväpiiri-toiminta toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen varoin

 

Lisätiedot:
Alueohjaaja Laura Rautiainen, puh. 050 317 2562 laura.rautiainen@vtkl.fi

Ystäväpiiri-toiminta Vanhustyön keskusliitto – Centralförbundet för de gamlas väl ry

http://www.vtkl.fi/fin/toimimme/ystavapiiri_toiminta/