Tapahtumakalenteri

Bluesklubi: Million Dollar Tones ja KallaBlöös

Rauman Blues starttaa kahdella bluesklubi-päivällä. Toinen klubipäivä, perjantai 12.8.2022, päättyy huimaan kahden artistin klubikeikkaan. Kulttuurikuppila Brummin, Karjalankatu 15, lavalle hyppäävät Million Dollar Tones ja raumalainen KallaBlöös.

Million Dollar Tones on kotimaisittain varsin ainutlaatuinen orkesteri. Yhtyeen musiikki yhdistää 50- ja 60-lukujen tummahkoa rock’n’rollia ja rytmibluesia tuhdilla svengillä – ja musiikkia tuutataan ilmoille niiden alkuvoimaisia mustia juuria kunnioittaen. Villeistä viidakkorytmeistä ja tanssittavasta groovesta huolimatta musiikki ei tingi juurevista elementeistään, joita löytyy muun muassa New Orleans -henkisestä pianosta ja saksofoneista. Joraamista tasapainotetaan myös bluesballadeilla. Kokoonpanon biisit ovat niin omaa tuotantoa kuin hyvällä maulla valikoituja lainaklassikoitakin.

Vuonna 2020 Rauma Blues -debyyttinsä tehnyt KallaBlöös nousee kotikaupunkinsa bluesfestareiden lavalle uuden materiaalin kera. Vaikka KallaBlöös on kokoonpanona kohtalaisen tuore, on yhtyeen jäsenillä runsaasti kokemusta keikkailusta kotimaassa, Euroopassa ja Amerikassa. Trion omista biiseistä koostuva musiikki on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZ Top, mutta toisaalta herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin.

Liput ennakkoon Brummin verkkokaupasta 17 €, ovelta 20 €.

Ovet aukeavat kello 20, keikka alkaa kello 22.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

12.8.2022 22.00

Paikka

Kulttuurikuppila Brummi, Karjalankatu 15, Rauma

Tapahtumakategoria