Tapahtumakalenteri

Maailma huoneessani

Maailma huoneessani -yhteisötaideteos Sepän talossa (Alfredinkatu 3) 21.6.–18.7.2021. Sepän talo on avoinna ma–pe klo 12.30–18.00, la–su klo 12.00–15.00. Suljettu juhannuksena 24.–27.6.

Maailma joka oli meille kaikille avoin, onkin muuttunut huoneiksi kodeissamme. Voimme osoitella syyllisiä mihin suuntaan tahansa, mutta todellisuudessa olemme kollektiivisesti vastuussa maailmamme tilasta. Kun hikipajoissa silmiemme ulottumattomissa valmistetaan viiden euron T-paitoja myytäväksi suomalaisille kuluttajille, on omat ostotapamme siihen osasyy. Nyt nämä samat T-paidat elävät toisen kierroksen Maailma huoneessani -yhteisötaideteoksessa.
Tilallisen paikka- ja kontekstisidonnaisen yhteisötaideprojektin toteuttaa taiteilija ja tuottaja Johanna Sinkkonen (1983) osana RaumArs 2021 residenssiohjelmaa.

Sinkkosen töitä on ollut monilla eri festivaaleilla ja näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Sinkkosen työskentelytapa yhdistää menetelmiä yhteisö-, paikkakohtaisesta ja mediataiteesta, luoden näin taidetta yli tyylilajien. Sinkkonen kierrättää materiaaleja niin paljon kuin mahdollista ja etsii usein materiaali-inspiraatiota kirpputoreilta.

Sinkkosen suuntautuminen yhteisötaiteen ja soveltavan taiteen alalle on motivoinut kiinnostus vaikuttaa yhteiskuntaan ja halu viedä taideprosesseja paikkoihin, joissa niitä ei yleensä koeta. Hänen työskentelytapansa eroaa usein yleisestä galleriatoiminnasta ja siksi hän etsii myös uusia vaihtoehtoisia tapoja esitellä töitään yleisölle.

Sinkkonen viettää stipenditaiteilijana RaumArs residenssissä.

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

21.6.2021 - 18.7.2021

Paikka

Sepän talo, Alfredinkatu 3, Rauma

Tapahtumakategoria