Kirjastosta voi tavallisten kirjojen lisäksi lainata selkokirjoja, isotekstisiä kirjoja ja äänikirjoja.

Kirjastossa on lainattavissa myös nuotteja ja äänitteitä, lautapelejä, konsolipelejä ja elokuvia.

Lehtilukusalissa voi lehtien lukemisen lisäksi lainata lehtiä. Laina-aika on kaksi viikkoa, uusimpia ei lainata. Kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa voi lukea digitaalisina näköisversioina sanomalehtiä. Aikakauslehtiä voi lukea myös etänä kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Raumalla ilmestyvät lehdet säilytetään Rauma-kokoelmassa.

Pitsinnypläykseen liittyvää kirjallisuutta, nypläysoppaita ja -malleja sekä nypläystyyny on koottu pääkirjaston alakerran tietokirjaosaston nypläyshyllyyn.

Eri urheilulajien kotipelien kausikortteja voi lainata pääkirjastosta.

Lainattavissa matkalaukkumallinen levysoitin sekä suppea lp-levy kokoelma. Levysoittimella voi myös digitoida lp-levyjä.

Pääkirjastosta ja Lapin kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä.  Laina-aika on 14 vuorokautta. Lainan uusiminen tai välineen varaaminen ei ole mahdollista. Lapin kirjastossa on myös tavaralainaamo.

Mikrofilmihuoneessa voi lukea mikrofilmejä ja -kortteja: Rauman ja Rauman seudun seurakuntien kirkonkirjojen mikrofilmit, Länsi-Suomi, Pohjanlahti, Rauman lehti ja Rauman sanomat sekä  Suomen asutuksen yleisluettelon ja Suomen sukututkimusseuran historiakirjajäljennösten mikrofilmejä.

Lukemisesteiset asiakkaat voivat lainata Celia-äänikirjoja kirjastoista ja voivat ilmoittautua Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Lisätietoa Celia.fi