Kirjastossa voi lukea lehtiä ja niitä voi myös lainata. Kirjastosta voi tavallisten kirjojen lisäksi lainata selkokirjoja, isotekstisiä kirjoja ja äänikirjoja.

Kirjastossa on lainattavissa myös nuotteja ja äänitteitä, lautapelejä, konsolipelejä ja elokuvia. Pääkirjastosta voi lainata Rauman Lukon, FC Rauma Futsalin ja Salban kausikortteja. Kirjastossa on käytettävissä myös mikrofilmejä.

Kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa voi lukea digitaalisina näköisversioina sanomalehtiä ja aikakauslehtiä.

Pitsinnypläykseen liittyvää kirjallisuutta, nypläysoppaita ja -malleja sekä nypläystyyny on koottu pääkirjaston alakerran tietokirjaosaston nypläyshyllyyn. Lista pääkirjaston pitsinnypläyskirjoista löytyy verkkokirjastosta.

Lainattavissa matkalaukkumallinen levysoitin sekä suppea lp-levy kokoelma. Levysoittimella voi myös digitoida lp-levyjä. Matkalaukusta löytyy sisäänrakennettu levysoitin, virtajohto, USB-johto, adapteri, Audacity-ohjelmisto CD:llä ja käyttöohje. Toistonopeudet ovat 33, 45 ja 78 kierrosta minuutissa.

Pääkirjastosta ja Lapin kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä.  Laina-aika on 14 vuorokautta. Lainan uusiminen tai välineen varaaminen ei ole mahdollista. Lapin kirjastossa on myös tavaralainaamo.  Asiakkaiden on huolehdittava lainaamiensa tavaroiden puhdistamisesta.

Lisäksi lukemisesteiset asiakkaat voivat lainata Celia-äänikirjoja kirjastoista ja voivat ilmoittautua Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Lisätietoa Celia.fi