Lainaus ja palautus

Asiakaspalvelua lainaustiskillä.

Laina-aika

Kirjat, äänitteet, lautapelit ja cd-rom 28 vrk
Pikalainat, elokuvat, konsolipelit ja lehdet  14 vrk
E-aineisto  7-21 vrk

Kirjastoautossa laina-ajat voivat olla pitemmät kuin kirjastossa. Lainojen eräpäivät näkyvät lainakuitista. Laina-aika päättyy eräpäivänä, kun kirjasto suljetaan. Verkkokirjastossa laina-aika päättyy kello 24.00.

Lainaaminen

Kirjastokortti on esitettävä aineistoa lainattaessa. Kortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Takaaja on vastuussa takaamansa lapsen kortilla lainatusta aineistosta.

Elokuvien ja pelien ikärajat voivat estää lainaamisen. Kuvaohjelmalaki kieltää myös lainaamasta ikärajallisia aineistoja alaikäisen kortille vaikka huoltaja olisi mukana.

Lainojen uusiminen

Lainat voi uusia kahdeksan (8) kertaa. Uusimisen voi tehdä kirjastossa, puhelimitse tai verkossa. Uusiminen ei onnistu, jos aineistosta on varauksia tai asiakas on menettänyt lainausoikeutensa. Joidenkin aineistojen uusimisessa voi olla rajoituksia, esimerkiksi pikalainoja ja nypläystyynyä ei voi uusia.

Palauttaminen

Lainat voi palauttaa mihin tahansa Satakirjastoon toimipaikan aukioloaikana. Palautettaessa ei tarvita kirjastokorttia. Palautetusta aineistosta saa pyydettäessä palautuskuitin. Kirjastojen palautusluukkuihin jätetty aineisto palautetaan vasta seuraavana aukiolopäivänä. Lainojen palauttaminen luukun kautta on asiakkaan vastuulla.