Lainaus ja palautus

Asiakaspalvelua lainaustiskillä

Allekirjoittamalla kirjastokortin sitoudut noudattamaan Satakirjastojen käyttösääntöjä.

Laina-aika

Kirjat, äänitteet, lautapelit ja cd-rom: 28 vrk
Pikalainat, elokuvat, konsolipelit ja lehdet : 14 vrk
E-aineisto 7-21 vrk

Lainojen eräpäivät näkyvät lainakuitista. Laina-aika päättyy eräpäivänä, kun kirjasto suljetaan ja verkkokirjastossa vuorokauden vaihtuessa.

Lainaaminen

Kirjastokortti on esitettävä aineistoa lainattaessa. Kortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Takaaja on vastuussa takaamansa lapsen kortilla lainatusta aineistosta.

Elokuvien ja pelien ikärajat voivat estää lainaamisen. Kuvaohjelmalaki kieltää myös lainaamasta ikärajallisia aineistoja alaikäisen kortille vaikka huoltaja olisi mukana.

Lainojen uusiminen

Lainat voi uusia kahdeksan (8) kertaa. Uusimisen voi tehdä kirjastossa, puhelimitse tai verkossa. Uusiminen ei onnistu, jos aineistosta on varauksia tai asiakas on menettänyt lainausoikeutensa. Joidenkin aineistojen uusimisessa voi olla rajoituksia, esim. pikalainoja ei voi uusia.

Palauttaminen

Lainat voi palauttaa mihin tahansa Satakirjastoon toimipaikan aukioloaikana. Palautettaessa ei tarvita kirjastokorttia. Palautetusta aineistosta saa pyydettäessä palautuskuitin. Kirjastojen palautusluukkuihin jätetty aineisto käsitellään ja palautetaan vasta seuraavana työpäivänä.