Valokuvakokoelmat

Rauman museon kuvakokoelmissa yhteensä noin lähes 80 000 erilaista valokuvaa. Suurin osa kuvista on mustavalkoisia valokuvia. Lisäksi kokoelmissa on sekä kino-, että lasinegatiiveja ja dioja. Viimeisten vuosien aikana kokoelmiin on alettu tallentamaan myös digitaalisia kuvatallenteita.

museo, valokuvakokoelmat, Vanhimmat kuvista ovat 1860-luvulta ja nuorimmasta päästä kuvia tulee vuosittain kokoelmiin lisää. Merkittävimmän yksittäisen kokoelman muodostavat Vanhan Rauman alueella kuvatut kuvat. Museossa on myös laaja henkilökuvakokoelma. Henkilökuviin liittyvä yleinen ongelma on tuttu myös Rauman  museossa. Kuvissa esiintyviä henkilöitä ja tilanteita ei ole läheskään aina merkitty muistiin, joten voimme vain arvaille mitä tilanteessa tapahtuu tai keitä siinä on. Museo järjestää satunnaisesti tilaisuuksia, joissa kuvissa olevia henkilöitä voi tulla tunnistamaan.

Kuvakokoelman digitointi on aloitettu Vanhan Rauman alueen katunäkymistä. Tähän päädyttiin siksi, että nämä kuvat ovat kokoelmien käytetyin osa. Näitä kuvia kysyvät museon kokoelmista paikalliset asukkaat, tutkijat sekä muut museot. Myös Rauman museon omassa toiminnassa näitä kuvia käytetään eniten, esimerkiksi näyttelyissä ja julkaisuissa.

Rauman museon kuvakokoelmia pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian Kansallisen digitaalisen kirjaston finna -verkkopalvelussa. Tällä sivulle päivitetään myöhemmin tarkka julkaisupäivä sekä linkki Rauman museon aineistoihin.

 

Toimipaikat