Rauma-villasukat

Rauma-villasukat henkilön jaloissa.

Rauman kaupungin kesäkaupunkikuvitus inspiroi paikallisen asukkaan, Pirkko Grönqvistin, suunnittelemaan Rauma-villasukat. Ihastuttavan sukkamallin ohje on ladattavissa sähköisenä. Ohje on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Painetun villasukkamallin ohjeen voi napata mukaan paikallisista käsityöliikkeistä, Rauman kirjastoista, museokauppa Kistupuadista, Savilan matkailuneuvonnasta sekä palvelupiste Pyyrmanista.

Rauma-neuleohje

Raumaneuleeseen pukeutunut henkilö

Joulukaupunki Rauma lahjoittaa pitsikuvioisen Rauma-neulepaidan mallin kaikkien raumalaisten ja muiden neulojien vapaaseen käyttöön. Mallin ovat suunnitelleet pitsitaiteilija Tarmo Thorström ja Katrina Salo. Inspiraationa ovat toimineet Uus kultseppä ja Mandeljepyri-pitsit.

Pitsitaiteilija Tarmo Thorström on valinnut myös Rauma-neuleessa käytettävän langan. Kaksisäikeinen Myrskyluodon Villa -hahtuvalanka on eurajokelaisen Ali-Unkin lammastilan ahvenanmaanlampaiden villaa.

Hahtuvalankaa on myynnissä Ali-Unkin tilapuodissa ja verkkokaupassa sekä myrskyluodonvilla.fi-sivuston verkkokaupassa. Neuleessa voi käyttää myös muuta vastaavan paksuista villalankaa. Lisäksi pitsimalli toimii esimerkiksi pipoissa.

Neuleohjeet muilla kielillä

Tutustu Raumaan