Kahmon päiväkotiin perustetaan tilapäinen lisäryhmä lakisääteisten varhaiskasvatuspaikkojen riittävyyden turvaamiseksi 1.4.–30.6. Lisäryhmä toteutetaan avoimen varhaiskasvatuksen henkilöstön voimin, joten Kipparinpuiston kerhotoiminta keskeytetään 1.4.–31.5. väliseksi ajaksi.

Avointa varhaiskasvatusta tarjotaan huhti-toukokuussa päiväkoti Sinilinnun perhetoimintaa ja varhaiskasvatuskerhoja yhdistellen. Kipparinpuiston kerholaiset voivat osallistua kyseisellä aikavälillä Sinilinnun toimintaryhmiin.

– Osa varhaiskasvatuksen kerhoista toimii omina ryhminään, ja osa toteutetaan perhetoimintaryhmän yhteydessä. Kipparinpuiston kerhojen lasten sijoittumisesta Sinilinnun ryhmiin on tehty suunnitelma, joka toimitetaan huoltajille. Tavoitteena on löytää kaikille lapsille sopivat kerhoajat ja -päivät, varhaiskasvatusjohtaja Pauliina Henriksson kertoo.

Henrikssonin mukaan esiopetukseen osallistuvien ikäluokka on kuluvalla toimintakaudella suuri, millä on merkittävä vaikutus myös varhaiskasvatuspaikkoihin. Tulevalla toimintakaudella esioppilaita on noin sata vähemmän.

– Avointa varhaiskasvatusta ja sen toimintaa jatketaan sekä suunnitellaan edelleen tulevalle toimintakaudelle. Kesäkuussa järjestetään perhepuistotoimintaa, josta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa, Henriksson sanoo.