Tiistaina 7.11. vietettiin Päivä johtajana -päivää. Rauman Lyseon lukion toisen vuoden opiskelija Eppu Pöyhönen seurasi kaupunginjohtaja Esko Poikelan työpäivää klo 10–15.

Eppu osallistui muun muassa Rauman merikoululla pidettyyn tapaamiseen, seurasi mediahaastatteluja sekä kokousti kaupungintalolla.

– Päivä kului pitkälti keskusteluja kuunnellen ja seuraten. Päivä tuntui melkein liian lyhyeltä kunnollisen kuvan saamiseen kaupunginjohtajan työstä, Eppu toteaa.

Kaupungin toiminta ei ollut Epulle ennestään täysin vierasta, sillä hän kuuluu Rauman nuorisovaltuustoon. Tammikuussa alkanut valtuustokausi on ollut mielenkiintoinen, mutta tulevaisuuden luottamushenkilötehtävät eivät ainakaan toistaiseksi houkuttele.

– En oikeastaan pidä puoluepolitiikasta, mutta hallintoasiat kiinnostavat. Lukion jälkeen olen suunnitellut opintoja valtio-opin tai psykologian parissa, Eppu kertoo.

Suomen Nuorkauppakamarin organisoiman Päivä johtajana -päivän aikana nuoret pääsevät tutustumaan eri johtajien työpäiviin ja toimenkuviin. Tempaukseen osallistuu noin 300 yli 16-vuotiasta nuorta ympäri Suomen. Kyseistä projektia on järjestetty vuodesta 2013. Tavoitteena on tuoda esiin esimerkiksi johtajuuden haasteita, kannusteita ja kokemuksia, tutustua nuorten näkemyksiin ja arvoihin sekä antaa vinkkejä ja tukea nuoren tulevaisuuden pohdintaan.