Ajankohtaista

Etelä-Satakunnan työllisyysalue etenee suunnitellusti kohti toiminnan käynnistymistä

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Etelä-Satakunnan työllisyysalueen valmistelu jatkuu suunnitellusti. Työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtioneuvosto käsittelivät muodostuvien työllisyysalueiden hakemuksia ja ilmoituksia marraskuussa 2023. Etelä-Satakunnan työllisyysalue täyttää vaaditut edellytykset ja sen valmistelu etenee kohti toiminnan käynnistymistä. Suomeen on muodostumassa arviolta 44 työllisyysaluetta, kun julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy TE-toimistoilta kunnille 1.1.2025.

Etelä-Satakunnan työllisyysalueeseen kuuluvat Rauman kaupunki, Euran kunta, Eurajoen kunta, Huittisten kaupunki ja Säkylän kunta. Vastuukuntana toimii Rauman kaupunki, joka jatkaa valmistelua yhteistyössä muiden kuntien kanssa.

– Valmistelun keskeisessä roolissa ovat työryhmät, joissa ovat mukana työllisyyden, yrittäjyyden, koulutuksen ja kansainvälisyyden asiantuntijat sekä sidosryhmien edustajat. Vuoden 2024 aikana valmistelun asiakaslähtöisyyteen panostetaan lisäksi muun muassa asiakasraatien ja erilaisten työpajojen avulla. Yhteistyötä työllisyysalueiden kesken tiivistetään, ja nykyisten TE-toimistojen henkilöstö kutsutaan laajemmin mukaan valmisteluun, työvoimapäällikkö Teemu Niemelä kertoo.

Työllisyysalueen toimintaverkosto rakennetaan lähipalveluperiaatteella, ja toimipaikkoja sijoitetaan jokaiseen alueen kuntaan. Raumalla toimintaa jatketaan nykyisissä tiloissa Aittakarinkadulla ja Valtakadulla. Muissa kunnissa käyttöön otettavat tilat varmistuvat vuoden 2024 aikana.

– Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka lisää alueen ja kuntien elinvoimaa. Samalla edistetään työntekijöiden nopeaa työllistymistä, työvoiman liikkuvuutta, palveluiden tuottavuutta, saatavuutta ja vaikuttavuutta, Niemelä sanoo.

Jatkossa tietoa TE-palvelu-uudistuksen etenemisestä Etelä-Satakunnan työllisyysalueella voi saada Rauman kaupunkikehityksen uutiskirjeestä. Uutiskirjeen voit tilata Rauman kaupungin yrityspalveluiden nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/yrityspalvelut.

Uutiskirjeen voi tilata myös suoraan oheisesta linkistä: Tilaa Rauman kaupunkikehityksen uutiskirje