Rauman kansalaisopisto järjestää kestävään elämäntapaan paneutuvan Hanki Kelämä -tapahtumapäivän lauantaina 2.9. klo 11–14 talviharjoitteluhallissa osoitteessa Teollisuuskatu 19. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

– Kestävä elämäntapa on kokonaisvaltainen käsite. Se on muun muassa hyvinvoinnista huolehtimista, uuden oppimista sekä erityisesti ympäristöstä huolehtimista, koulutussuunnittelija Kristina Haavisto kertoo.

Hanki kelämä -tapahtumassa voi muun muassa kokeilla erilaisia jumppia, tutustua kuorolauluun ja ukulelen soittoon, tehdä pikahuollon jalkineille, kehrätä värttinällä sekä tutkia sieniä.

– Kurssimateriaalien vaihtokirppikselle voi tuoda materiaalia, esimerkiksi lankoja, kankaita, puikkoja, virkkuukoukkuja, siveltimiä, värejä tai kielten oppikirjoja. Vaihtokirppiksellä tavara vaihtaa omistajaa, mutta raha ei, Haavisto lisää.

Liikuntapalvelut avaa syyskauden uimahallissa

Rauman liikuntapalvelut järjestää samaan aikaan Hanki kelämä -tapahtuman kanssa senioreille suunnatut syyskauden avajaiset uimahallissa osoitteessa Hankkarintie 8.

Liikuntapalvelut esittelee tapahtumassa tulevan kauden toimintaansa. Uimahallilla voi osallistua maksutta InBody-mittaukseen, vesijumppaan sekä testata tasapainoa ja puristusvoimaa.

– Lisäksi kävijät saavat tutustua kuntosaliin sekä harjoitella uintitekniikkaa ohjatusti, liikuntakoordinaattori Kimmo Kouru sanoo.