Hapag Lloyd -laivayhtiön risteilyalus Hanseatic Nature saapuu Raumalle 15.1., 22.2. sekä 31.3. Risteilyvieraita aluksella on noin 200.

Aluksen lähtö- sekä paluusatama sijaitsee Saksassa, ja sen reitti kulkee Ruotsin, Suomen sekä Tanskan kautta. Raumalle alus tulee Oulusta ja jatkaa matkaansa Kööpenhaminaan.

– Risteilyalukset ovat tervetulleita Raumalle vuodenajasta riippumatta. Kaupungissa riittää tekemistä myös talviaikaan, ja matkailun ympärivuotisuuden kehittämisen näkökulmasta alkuvuodesta saapuvat risteilyalukset ovat erittäin positiivinen asia, matkailuneuvoja Johanna Sainio kertoo.

Osa matkustajista tutustuu alueeseen opastetuilla retkillä ja osa kiertelee keskustaa itsenäisesti. Retket suuntautuvat muun muassa Vanhaan Raumaan, Rauman merimuseoon sekä Olkiluotoon.

Loppuvuodesta 2024 ja alkuvuodesta 2025 Raumalle on alustavasti tulossa ranskalaisen Ponant-laivayhtiön alus Le Commandant Charcot. Joulusesonkiin osuvilla vierailuilla matkustajat pääsevät nauttimaan Pitsikaupungin joulusta sekä talviaktiviteeteista.

– On mukavaa päästä suunnittelemaan erilaisia retkiä yhteistyössä eri alusten kanssa. UNESCOn maailmanperintökohteemme, raumalaisuus ja historia kuuluvat tietysti vierailuihin, mutta aluksilla on myös erilaisia kiinnostuksenkohteita, joiden mukaan keksimme aina jotakin uutta ja erilaista, Sainio hehkuttaa.

Kuva: HANSEATIC Nature in den Chilenischen Fjorden © Hapag-Lloyd Cruises/Hübner