Ajankohtaista

Harrastamisen Rauman malli tarjoaa monipuolisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille 11.9. alkaen

Harrastamisen Rauman mallin logo.

Harrastamisen Rauman mallin ensimmäiset kerhot starttaavat maanantaina 11.9. Rauman malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Sen tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän läheisyyteen.

Ala- ja yläkoululaisille suunnattuja maksuttomia harrastuskerhoja järjestetään Raumalla jokaisena arkipäivänä ennen ja jälkeen koulupäivän.

– Kerhoja järjestetään aamuisin klo 8–10 ja iltapäivällä klo 13 eteenpäin koko lukukauden ajan. Toiminta on suunnattu pääasiassa 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Suurin osa 1.–2.-luokkalaisista osallistuu iltapäivätoimintaan, jossa liikutaan ja harrastetaan monipuolisesti, liikuntakoordinaattori Iida Elonen kertoo.

Suunnittelussa on kuunneltu lasten ja nuorten toiveita

Harrastukset on valikoitu lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Suunnittelussa on hyödynnetty valtakunnallisen koululaiskyselyn sekä liikuntapalveluiden teettämän liikuntakyselyn tuloksia.

Kerhotarjontaan sisältyy muun muassa erilaisia liikuntakerhoja, parkouria, telinevoimistelua, keilailua, teatteria, kuvataidetta sekä digikerhoja.

– Kerhot pidetään pääosin koulujen tiloissa sekä keskustan läheisyydessä. Lapset ja nuoret voivat osallistua myös toisessa koulussa järjestettävään toimintaan. Digikerhojen koodaus- ja e-urheilutunneille osallistutaan etäyhteydellä, Elonen sanoo.

Harrastuksiin kuljetaan pääsääntöisesti omatoimisesi. Matkoihin on mahdollisuus hakea maksutonta paikallisliikennekorttia, jos matka harrastukseen on pitkä tai muuten haastava kulkea. Matkakorttia haetaan erillisellä lomakkeella.

Ilmoittautuminen kerhoihin on alkanut

Kaikkiin kerhoihin ilmoittaudutaan omalla lomakkeella Lyyti-palvelun kautta. Toiminta alkaa 11.9., mutta mukaan voi hakea myös kerhojen alkamisen jälkeen.

– Ilmoittautua kannattaa, vaikka valittu kerho olisikin jo täynnä, koska paikkoja voi vapautua kauden aikana. Harrastuslukujärjestykseen voi myös mahdollisesti tulla muutoksia lukuvuoden aikana, Elonen lisää.

Lisätietoja Harrastamisen Rauman mallista, harrastuslukujärjestys, ilmoittautumislinkit sekä matkakortin hakulomake löytyvät Rauman kaupungin nettisivuilta osoitteesta rauma.fi/harrastamisen-rauman-malli.