Ajankohtaista

Heijastimet kimaltelevat Kipparinpuiston ympäristössä, Kuovin nuorisotalon pihapiirissä ja Nasulammen elämyspolun varrella 1.10.

Heijastimia Kipparinpuiston aidassa.

Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään lauantaina 1.10. Teemapäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa näkymään pimeällä liikenteessä. Rauman aluepalvelut ja liikenneturvallisuustyöryhmä sekä nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut järjestävät heijastintempauksia kaupunkilaisten iloksi.

Heijastimia voi bongata ja ottaa itselleen Kipparinpuiston Kanalin puoleisesta aidasta, Kanalinpuiston venepaikkojen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun väliin jäävästä metsiköstä sekä Kuovin nuorisotalon pihapiiristä.

– Haluamme tukea kaupunkilaisten turvallista liikkumista. Riippuva heijastin kiinnitetään polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Kaupunkilaiset voivat käydä kiinnittämässä Kuovin nuorisotalon aitaan omia heijastimiaan ja ottaa halutessaan toisen vaihdossa mukaansa. Kuovin nuorisotalo sijaitsee osoitteessa Kuovinkuja 4.

– Aidan luona saavat poiketa kaikenikäiset kaupunkilaiset. Heijastimia jaetaan niin kauan kuin niitä riittää, nuoriso-ohjaaja Ria-Leena Widqvist sanoo.

Myös Nasulammen kiertävälle Latumajan esteettömälle reitille on ripustettu heijastimia, joita voi ihastella pimeän aikaan taskulampun valossa.

– Heijastimet koristavat puita syksyn ja talven ajan. Haastamme erityisesti perheet seikkailemaan ja valottelemaan. Toivomme, että nämä heijastimet pysyvät pitkään paikoillaan ja tuottavat iloa iltaretkiin, liikuntaneuvoja Auli Kouru lisää.