Ajankohtaista

International House Rauma -palvelupiste avataan 30.3.

International House Rauma -logo.

Rauman kaupunki avaa 30.3. uuden International House Rauma -palvelupisteen raumalaisille kansainvälisille asukkaille sekä kansainvälisestä rekrytoinnista kiinnostuneille yrityksille.

– Palvelupisteen tarve on noussut esille kartoittaessamme alueen yritysten, kansainvälisten opiskelijoiden, työperäisten maahanmuuttajien sekä heidän perheidensä toiveita alueen palveluista, kansainvälisyyskoordinaattori Mia-Maria Mattila kertoo.

International House Rauma ohjaa ja neuvoo maahan tulevia sekä Raumalla jo asuvia esimerkiksi asettautumiseen, työllistymiseen ja kouluttautumiseen liittyvissä asioissa. Palvelupiste vastaa myös kunnan lakisääteisistä kotouttamispalveluista.

– Tarkoituksenamme on palvella ketterämmin kansainvälisestä rekrytoinnista kiinnostuneita yrityksiä sekä linkittää osaajia ja yrityksiä yhteen. Toivomme, että International Houseen on helppo ottaa yhteyttä tai piipahtaa paikan päällä, ja se toimisi jatkossa myös eräänlaisena kohtaamispaikkana. Palvelupiste linkittyy vahvasti myös Rauman kaupungin uuteen strategiaan. Kansainvälisen osaamisen houkuttelu ja pitovoima ovat alueen elinkeinoelämän kannalta merkittäviä, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sanoo.

International House Rauma palvelee palvelupiste Pyyrmanin yhteydessä osoitteessa Valtakatu 2 A. Kokonaisuus on suunniteltu yhdessä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Rauman kauppakamarin, EURES:n sekä paikallisten yritysten kanssa.

Avajaisia vietetään 30.3.

International House Rauman avajaisia vietetään palvelupisteen tiloissa torstaina 30.3. klo 10–18. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta suunnattu erityisesti kansainvälisistä asioista kiinnostuneille.

Avajaistapahtuma rakentuu kolmen eri teeman ympärille. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksista voi keskustella Rauman kaupungin liikuntapalveluiden asiantuntijan kanssa klo 10–12. Yrityksille suunnatussa osuudessa kansainvälisestä rekrytoinnista ovat kertomassa Rauman kauppakamarin ja WinNovan edustajat klo 13–15. Tilaisuuden päättää raumalaistumiseen keskittyvä osuus klo 16–18.