Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä esitettiin Raumalla toista kertaa 15.–16.12. Kenraaliharjoitusta ja kolmea esitystä oli seuraamassa yhteensä noin 8000 katsojaa.

– Tapahtuma onnistui tänäkin vuonna hienosti, ja yleisön määrä oli ilahduttavan suuri. Tällaisen kokonaisuuden toteuttaminen ei onnistuisi ilman suurta vapaaehtoisjoukkoa, tehokasta tuotannon väkeä sekä taidokkaita esiintyjiä ja kuoroja. Iso kiitos kaikille mukana olleille, jokaisen panos oli kokonaisuuden onnistumisen kannalta todella tärkeä, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kiittelee.

Kuparin mukaan tapahtuma houkutteli Vanhaan Raumaan kävijöitä runsaasti myös Rauman ulkopuolelta. Moni katsoja oli nauttinut esityksistä useampaan kertaan.

– Joulevangeeljum on koko kaupungin yhteinen ponnistus. On hienoa, että Vanhan Rauman asukkaat ottavat tapahtuman ilolla vastaan, joustavat tarvittaessa ja ovat hengessä mukana. Musiikkinäytelmä huokuu todellista yhteistä tekemistä, Kupari iloitsee.

Musiikkinäytelmän tunnelmaan pääsi tällä kertaa mukaan myös radion välityksellä. Radio Ramona mahdollisti näytelmän kuuntelemisen ja seuraamisen lauantaina 16.12. Esitys lähetetään tallenteena Radio Ramonan taajuudella 93,3 sunnuntaina 24.12. klo 12.30 sekä JouluRauman taajuudella 97,3 maanantaina 25.12. klo 12 ja tiistaina 26.12. klo 18.

– Radioinnin avulla tavoitimme tuhansia ihmisiä ja teimme kokonaisuudesta saavutettavan myös niille, jotka eivät päässeet kokemaan elämystä paikan päällä. Tallenteen radiointien myötä Joulevangeeljumin tunnelmaan voi palata vielä uudelleen, Kupari lisää.

Myös Satakunnan Kansa striimasi musiikkinäytelmän asiakkailleen. Lähetyksen tallenne on tilaajien katsottavissa Satakunnan Kansan nettisivuilla.

Musiikkinäytelmään osallistui yhteensä noin 300 esiintyjää ja yli 80 tuotantoryhmään kuuluvaa taustahenkilöä. Joulevangeeljumin on käsikirjoittanut Arto Myllärinen ja säveltänyt Lasse Heikkilä. Ohjauksesta vastasivat Arto Myllärinen ja Ani Hassinen.

Näytelmään kuului neljä kohtausta, jotka esitettiin Vanhalla Raatihuoneella, Kalatorilla, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla ja Rauman Pyhän Ristin kirkon piha-alueella. Yleisö liikkui kohtauspaikalta toiselle verokuoron esiintyjien johtamassa kulkueessa.