Ajankohtaista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä tähdittää Pitsikaupungin joulua Raumalla

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä Vanhassa Raumassa 17.12.

Pitsikaupungin joulua vietetään Raumalla 25.11.2022–7.1.2023. Kaupunki täyttyy jouluisesta ohjelmasta ja lukuisista tapahtumista. Kokonaisuudessa on mukana myös uudenlaisia elämyksiä, kuten ensimmäistä kertaa Suomessa esitettävä Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä ja lapsiperheille suunnattu Tammelan tonttumaa.

Kulkueen muodossa toteutettava spektaakkelimainen Joulevangeeljum täyttää Vanhan Rauman kadut lauantaina 17.12. klo 16 ja klo 19. Näytökset ovat yleisölle maksuttomia. Joulevangeeljum-näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Arto Myllärinen. Sävellyksestä vastaa Lasse Heikkilä. Toteutuksessa on mukana yhteensä yli 200 henkilöä.

Lapsiperheille suunnattu tonttumaa rakentuu Vanhan Rauman Tammelaan. Pihapiirin rakennuksista löytyy jouluisia koristuksia ja pihaa elävöittää tunnelmallinen valaistus. Viikonloppuisin tonttumaassa järjestetään tonttupolkukierroksia ja jouluisia askartelupajoja.

– Toivomme, että mahdollisimman moni saapuu nauttimaan Pitsikaupungin joulusta. UNESCOn maailmanperintökohde Vanha Rauma tarjoaa joulukaupungillemme upeat puitteet. Voidaan sanoa, että tunnelman täyteiset kadut ja kujat, jouluiset putiikit, kahvilat ja markkinat suorastaan tartuttavat joulun hehkun jokaisen takinliepeeseen, matkailupäällikkö Irene Villanen hehkuttaa.

Viime jouluna saatujen ideoiden innoittamana Raumalla järjestetään tänä jouluna myös Joultori sekä joulukoristeiden kirppis- ja kierrätystapahtumia. Lisäksi Kitukränn-katua koristaa tänäkin jouluna kuvataiteilija Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu. Kolmatta kertaa järjestettävä Lumen-valotaidetapahtuma tuo valoa joulun jälkeiseen aikaan 31.12.2022–7.1.2023.

Pitsikaupungin joulu on osa Raumasta joulukaupunki 2021–2025 -hanketta, jonka mukaan joulua kehitetään vuosi vuodelta kokonaisuutena. Tavoitteena on nostaa Rauma valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnetuksi joulukaupungiksi. Valovoimainen ja houkutteleva Pitsikaupungin joulu linkittyy myös Rauman kaupunkistrategiaan 2022–2030.

– Joulukaupunki-hanke etenee suunnitellusti sille tehdyn strategian mukaisesti ja rakentuu vuosi vuodelta laajemmaksi. On todella hienoa, miten kaupunkilaiset ja eri yhteisöt sekä yritykset ovat lähteneet rakentamaan Pitsikaupungin joulua yhdessä kaupungin kanssa. Ensi vuodelle tavoitteena on nostaa toteutuksia seuraavalle eli vielä valovoimaisemmalle tasolle, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kertoo.

Lisätietoa Pitsikaupungin joulusta ja lukuisista tapahtumista löytyy osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi.