Ajankohtaista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä tuo muutoksia Vanhan Rauman liikennejärjestelyihin 12.12. alkaen

kauppakatu joulu

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä täyttää Vanhan Rauman kadut lauantaina 17.12. klo 16 ja klo 19. Musiikkinäytelmän harjoitukset ja varsinainen esityspäivä aiheuttavat muutoksia Vanhan Rauman liikennejärjestelyihin koko ensi viikon ajan. Poikkeusjärjestelyt on merkitty myös kartoille, jotka helpottavat muutosten hahmottamista.

– Näytelmää esittää Vanhan Rauman alueella noin 250 esiintyjää neljällä kohtauspaikalla ja kaduilla esiintymispaikkojen ympäristössä. Kohtauspaikoilla tapahtuvat harjoitukset sulkevat katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja esiintymispaikkojen rakentaminen vaikuttaa pysäköintiin Kalatorilla jo maanantaista 12.12. alkaen, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors sanoo.

Poikkeuksellisilla liikennejärjestelyillä turvataan satojen harjoituksiin osallistuvien sekä viikonloppuna näytelmää seuraamaan saapuvien ihmisten liikkumista ja yleisön turvallisuutta katselualueilla. Yleisönäytöspäivät lisäävät ilta-aikaan kaduilla liikkuvien määrää entisestään. Muuttuvat päiväkohtaiset liikennejärjestelyt tulee huomioida yleisen turvallisuuden varmistamiseksi.

– Suljetuilla katuosuuksilla saa liikkua kävellen. Alueen kiinteistöille ajaminen on mahdollista saatettuna, mutta liikenteenohjaajien pysähtymiskehotukseen ja odottamiseen tulee varautua. Erityisesti Kauppakatu välillä Vähäraastuvankatu–Itäkatu on ensi viikon aikana pidempiä aikoja suljettuna, minkä vuoksi katuosuutta kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää ja käyttää vaihtoehtoisia ajoreittejä. Harjoituksia pidetään maanantaista torstaihin klo 17 alkaen, kun ajoneuvoliikenne tavanomaisestikin vähenee alueella, Stenfors kertoo.

Kenraaliharjoituspäivänä Vanhan Rauman katuja suljetaan klo 14 alkaen ja esityspäivänä klo 15.30 alkaen. Yleisönäytöksiin osallistuvat ihmiset liikkuvat kulkueen muodossa esiintymispaikalta seuraavalle. Näytelmän neljä kohtausta järjestetään Kauppatorilla, Kalatorilla, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla ja Pyhän Ristin kirkolla.

Alkuviikolla poikkeuksia Kauppakadulla ja Kalatorilla

Kauppakatu välillä Isoraastuvankatu–Vähäraastuvankatu suljetaan liikenteeltä maanantaina 12.12. klo 16.45–21. Liikenteenohjaaja ohjaa liikennettä Kauppakadun ja Isoraastuvankadun risteyksessä.

Kalatorin alueella on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä tiistaina 13.12. klo 16.45–21. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä suljetuilla katuosuuksilla.

Myös pysäköintiä rajoitetaan 12.–19.12. Kalatorilla, Kulmalankadun ja Vanhankirkonkadun risteyksessä.

Torstaina kaikki esityspaikat käytössä

Harjoitukset jatkuvat torstaina 15.12., jolloin kaikki neljä esityspaikkaa ovat käytössä. Tästä syystä Vanhasta Raumasta suljetaan useita katuja ja alueita klo 16.45–21. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä suljetuilla katuosuuksilla.

– Näytelmää harjoitellaan kohtaus kerrallaan. Liikennejärjestelyjä toteutetaan harjoittelun ja harjoituksiin osallistuvien turvallisuuden ehdoilla, Stenfors sanoo.

Kenraaliharjoitus pidetään perjantaina

Yleisölle avoin kenraaliharjoitus järjestetään perjantaina 16.12. Tällöin Vanhan Rauman alueita ja katuosuuksia suljetaan liikenteeltä klo 14–18.

– Esitystekniikan rakentamisen vuoksi kadut suljetaan klo 14 alkaen, ja kenraaliharjoitus alkaa klo 16. Suljettavat katuosuudet ja liikenteenohjaus noudattavat torstain harjoituksia, Stenfors kertoo.

Yleisönäytökset täyttävät kadut lauantaina

Lauantaina 17.12. Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä esitetään kaksi kertaa. Esitysajat ovat klo 16 ja klo 19. Kadut ja esiintymisalueet suljetaan liikenteeltä klo 15.30–21.30. Suljettavat katuosuudet ja liikenteenohjauksen järjestelyt ovat samat kuin kenraaliharjoituksen aikana.

Raumanjoen ylittävän Taarinsillan viereen musiikkinäytelmän kulkureitille, Pohjankadun ja Itäkadun risteykseen, on rakennettu tilapäinen ylityspaikka, joka on käytössä vain perjantaina ja lauantaina 16.–17.12. musiikkinäytelmän esitysajankohtina. Ylityspaikka puretaan viikon 51 aikana.

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt jatkuvat Vanhassa Raumassa myös sunnuntaina 18.12. Kauppatorin ja Kalatorin alueella järjestetään joulumarkkinat klo 10–17. Markkina-alueena on Kauppatori, Kalatori sekä niiden väliin jäävä osuus Kauppakadusta.

Lisätietoa Joulevangeeljum-musiikkinäytelmästä ja siihen liittyvistä liikennejärjestelyistä löytyy osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi.

Musiikkinäytelmän harjoitusten liikennejärjestelyt (pdf)
Musiikkinäytelmän esitysten liikennejärjestelyt (pdf)