Ajankohtaista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän päärooleissa loistavat Kalle Virtanen, Elina Vettenranta ja Venla Wallenius

Kalle Virtanen, Elina Vettenranta ja Venla Wallenius.

Valtakunnalliset taiteilijat tähdittävät Pitsikaupungin joulun ainutlaatuista Joulevangeeljum-musiikkinäytelmää. Pääroolien ensimmäiset kiinnitykset ovat muusikko, taiteilija Kalle Virtanen, laulaja Elina Vettenranta sekä näyttelijä, muusikko Venla Wallenius.

Kulkueen muodossa toteutettava musiikkinäytelmä esitetään Vanhassa Raumassa lauantaina 17.12. klo 16 ja klo 19. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että nämä tunnetut taiteilijat kiinnostuivat Joulevangeeljum-musiikkinäytelmästä ja lähtivät innolla mukaan tähän ennennäkemättömään toteutukseen. Suuret kiitokset myös näytelmäkirjailija ja ohjaaja Arto Mylläriselle esiintyjien kontaktoinnista, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari iloitsee.

Toteutuksessa on mukana jo lähes satapäinen vapaaehtoisten joukko, mutta näytelmään toivotaan vielä lisää tekijöitä. Tehtäviä on tarjolla monipuolisesti esimerkiksi lavastukseen, puvustukseen ja liikenteenohjaukseen. Myös puhe- ja laulurooleja on vielä vapaana.

Musiikkinäytelmän toteutukseen ilmoittautuneille ja uusille vapaaehtoisille järjestetään yhteistapaaminen lauantaina 24.9. klo 12–18. Myös pääroolien esittäjät ovat tavattavissa tilaisuudessa.

Tapaamisen ensimmäinen osuus pidetään klo 12–16 kulttuuritalo Posellissa osoitteessa Nortamonkatu 12. Lopuksi kohtaukset käydään läpi tapahtumapaikoilla Vanhassa Raumassa käsikirjoituksen mukaisessa järjestyksessä klo 16–18.

Tietoa pääroolien esittäjistä

Kalle Virtanen on upeaääninen tenori, joka on tullut tutuksi suurelle yleisölle The Voice of Finland 2021 -kauden voittajana. Virtanen on monipuolinen muusikko ja taiteilija. Hän on esiintynyt solistina monissa oopperoissa, opereteissa sekä erilaisissa konserteissa ja esittää myös kevyempää musiikkia.

Elina Vettenranta on monipuolinen laulaja sekä vuoden 2006 Tangokuningatar, joka tulkitsee syvällisesti esimerkiksi jazzia sekä klassista ja kevyttä musiikkia.

Venla Wallenius on satakuntalainen freelance-näyttelijä (FIA) ja muusikko. Wallenius on ollut mukana useissa teatterituotannoissa ja musikaalikonserteissa.

www.pitsikaupunginjoulu.fi