Ajankohtaista

Jouluvalot syttyvät Raumalla tänäkin vuonna – valaistukset toteutetaan vastuullisesti

Vanhan Rauman jouluvaloja.

Kaupunkilaiset ja matkailijat saavat nauttia Rauman keskusta-alueen sekä Lapin ja Kodisjoen jouluvaloista tänäkin vuonna. Lapissa jouluvalot syttyvät perjantaina 25.11. Keskustassa ja Kodisjoella jouluvalot kytketään päälle lauantaina 26.11.

– Valaistukset toteutetaan vastuullisesti ja harkitusti. Haluamme tuoda ihmisille valoa, iloa ja joulun tunnelmaa talven pimeyden keskelle, matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo.

Kaupungin jouluvalot toimivat led-tekniikalla, joka kuluttaa vähän energiaa.

– Esimerkiksi Kauppatorin joulukuusen valojen sähkönkulutus vastaa yhtä vanhaa hehkulamppua, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Vanhan Rauman Tammelan pihapiiriin toteutettavan tonttumaan jouluvalaistukset ovat päällä ajastetusti klo 15–21. Vähäraastuvankadun kuusikuja ja Kitukränniin sijoittuva Suomen pienin joulukatu -teos ovat valaistuina klo 15–22.

Pian joulun jälkeen Raumalla päästään nauttimaan myös Lumen-valotaideviikon valoista. Kolmannen kerran järjestettävä Lumen tuo valoa kaupunkiin 31.12.–7.1. Tapahtuman suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen.

– Kannustan ihmisiä nauttimaan valotaiteesta ulkoilun lomassa. Samalla myös kodeissa säästyy sähköä, kun kotoa lähtiessä sammutetaan valot ja sähkölähteet, Lumenin tuottaja Annukka Ketola sanoo.

Kaupungin jouluvalojen asennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Valojen asennuksesta vastaa Vertek Oy.