Ajankohtaista

Kalliokadulla on tarkoitus kokeilla talviajan pysäköintirajoitusta

Autoja pysäköitynä Kalliokadun varrelle.

Rauman kaupunki valmistelee talviajan pysäköintirajoituksen kokeilua Kalliokadulla välillä Vähämaanpuisto-Alhokuja. Kokeilun tarkoituksena on parantaa alueen talvikunnossapitotoimia ja liikenneturvallisuutta. Tekninen valiokunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 12.12.

– Pidempiaikainen asukaspysäköinti hankaloittaa kadun auraamista ja jalkakäytävien kunnossapitoa. Lisäksi uuden tieliikennelain sallima tien vasemmalle puolelle pysäköiminen kaventaa ajorataa entisestään erityisesti talviaikana, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja sanoo.

Vaihtoehtoja talviaikaisen pysäköinnin ja kunnossapitotoimien yhteensovittamiseksi on useita. Tekninen valiokunta kävi 28.11. keskustelua vaihtoehdoista, joista ehdotetaan valittavaksi 8 tunnin aikarajoitus arkisin klo 8–18 välillä. Muut vaihtoehdot olivat talvihoitopäivä, viikkopysäköinti, vuoropysäköinti ja siirrettävät tilapäiset rajoitukset.

– Pysäköintirajoitus tarkoittaa sitä, että arkipäivisin auton tulisi päiväsaikaan liikkua, ja se pitäisi pysäköidä uuteen paikkaan. Kokeiltavaksi ehdotettu rajoitus takaisi pysäköintipaikkojen vaihtuvuuden, mikä helpottaa kunnossapitoa, Pajuoja kertoo.

Pajuojan mukaan aluetta ei saada välttämättä puhdistettua kerralla, mutta aurattuihin paikkoihin pysäköidään mieluiten, joten ne täyttyvät ensin. Näin kunnossapitoon saataisiin toivottua kiertoa.

Talviajan pysäköintikokeilusta saatujen kokemusten ja palautteella perusteella kyseistä ratkaisua voitaisiin jatkossa hyödyntää myös muilla kaduilla, joissa talvikunnossapidon ja pysäköinnin yhteensovittaminen on haasteellista.