Ajankohtaista

Kansainvälisen alueoppaan kurssi alkaa tammikuussa 2023

Rauma ilmakuva kanalista

Rauma, Eurajoki ja Pori järjestävät yhteistyössä kansainvälisen alueoppaan koulutuksen. Koulutuksen suorittaneista tulee oppaita, jotka voivat opastaa matkailijoita kaikkien kolmen kunnan alueella.

Koulutus on Suomen opasliiton vaatimusten mukainen, ja se suoritetaan vuoden 2023 aikana. Alueoppaan kurssi jakaantuu kevät- ja syyslukukauteen ja sisältää lähiopetuksen lisäksi kohdevierailuja sekä asiantuntijaluentoja. Opetus tapahtuu suomeksi, mutta edellytyksenä kurssille osallistumiselle on kyky ja osaaminen opastaa myös jollakin muulla kielellä.

– Tarvitsemme alueelle lisää kansainvälisiä oppaita. Tämän koulutuksen myötä saamme oppaita, jotka hallitsevat koko alueen ja vastaamme entistä paremmin kansainvälisten matkailijaryhmien tarpeeseen. Erityisesti merellisyys on koko alueen vetovoima ja tukee vahvasti myös Rauman matkailun kehittymistä, matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo.

Koulutukseen osallistuvalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta opastamisesta – innostus, asiakaspalveluasenne ja valmius vieraalla kielellä opastamiseen riittävät.

– Kurssin myötä oppii muun muassa alueen matkailulliset vetovoimatekijät sekä saa kattavasti yleistietoa historiasta nykyhetkeen. Tästä saa itselleen mielenkiintoisen harrastuksen tai vaikka sivutoimen, Villanen toteaa.

Koulutuksessa on 220 lähiopetustuntia, ja ne järjestetään Raumalla, Eurajoella ja Porissa. Suurin osa tunneista on tiistai- ja torstai-iltaisin sekä niiden lisäksi muutamana viikonloppuna. Koulutus käynnistyy 3.1.2023, ja sen päätteeksi suoritetaan loppunäyttö ja -koe. Mukaan voi hakea 30.11.2022 asti osoitteessa pori.fi/opaskoulutus.