Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 68 arvonimeä torstaina 25.5. Arvonimen saaneisiin kuuluu myös kaksi raumalaista henkilöä.

Director musices -arvonimi myönnettiin entiselle luokanopettajalle, kasvatustieteiden maisteri Kari Vuorisalolle. Kari Vuorisalo on Kari & Kakrut laulu- ja soitinyhtyeen perustaja. Vuorisalo on muuttanut Raumalle vuonna 1979, jolloin hän aloitti luokanopettajaopinnot Turun yliopiston Rauman kampuksella.

Vuorisalo on tehnyt lukuisan määrän raumankielistä musiikkia muun muassa muusikko Rauno Tuunan ja murre-ekspertti Hannu Heinon kanssa. Näistä esimerkkeinä ovat pitkäsoittolevyt Kari & Kakrut: Pinnalla (1993), Rauno Tuuna: Rauma-Rooma-Pariisi (2000) sekä Kari Vuorisalo & Sirpa Jokinen: Ehto Raumamerem barttall (tunnettuja iskelmiä raumankielellä, 2012).

Sotakamreeri-arvonimi myönnettiin entiselle päätoimittajalle, sosionomi Markku Vainiolle. Vainio on kirjoittanut useita sotahistoriallisia teoksia ja syventynyt erityisesti kenttätykistön osuuteen viime sodissa. Viimeisin Vainion toimittama kirja on lappilaisten sotataipaleesta 1939–1945 kertova teos Narvilta Kriville ja Käkimäkeen, joka ilmestyi viime vuonna.

Sotakamreerin arvo oli käytössä jo Suomen suuriruhtinaskunnassa. Arvonimi on harvinainen, sillä niitä on Suomen itsenäisyyden ajalla myönnetty alle 100 kappaletta.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Tasavallan presidentin 25.5.2023 myöntämät arvonimet (valtioneuvosto.fi)

Rauman kaupunki onnittelee!