Ajankohtaista

Karin kampukseen hankitaan prosenttitaidetta paikallisilta kuvataiteilijoilta

Karin kampus Aittakarinkadun puolelta, havainnekuva tammikuu 2020.

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampukseen hankitaan prosenttitaidetta. Taidehanketta koordinoi taideasiantuntija Marjo Heino. Rakennukseen hankitaan teoskokonaisuudet paikallisilta kuvataiteilijoilta Pia Salolta, Paavo Paunulta ja Jaakko Niemelältä.

– Kaupungilla on halu toteuttaa prosenttiperiaatetta kaikissa rakennushankkeissa. Julkinen taide nähdään tärkeänä visuaalisena elementtinä, sillä Karin kampukseen sijoittuvat myös musiikkiopisto ja kansalaisopisto, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Prosenttitaiteen taustalla on ajatus jokaisen kaupunkilaisen oikeudesta nauttia ja kokea nykytaidetta arjessa. Julkisin varoin julkiseen ympäristöön hankittu taide sijoitetaan sinne, missä ihmiset ovat.

– Kampukseen toteutettavan taiteen teemaksi on valittu väylä. Merellisiin kulkureitteihin liittyvä sana kuvaa myös opintietä ja viittaa eteenpäin aukeavaan maisemaan, taideasiantuntija Marjo Heino sanoo.

Pia Salon tummasävyisissä maalauksissa on salaperäisyyden tuntua. Paavo Paunu yhdistää maalausta veistoksiin, kuten puunrunkoihin ja juurakoihin. Jaakko Niemelä tunnetaan suurikokoisista installaatioista sekä valoteoksista.

Lisäksi muihin taiteen paikkoihin, kuten kampuksen piha-alueelle, hankitaan taideteoksia avoimella portfoliohaulla. Rauman kaupunki tiedottaa taiteilijoille suunnatusta avoimesta hausta tarkemmin tammi-helmikuussa.

Karin kampuksen yhteyteen rakentuu myös Rauman uusi uimahalli. Nykyisessä uimahallissa on esillä Kerttu Horilan Kolme sulotarta ja Eila Minkkisen kuparinen, viisiosainen reliefi Veden elämää. Teokset siirretään uuteen halliympäristöön.

Karin kampuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.