Ajankohtaista

Karin kampuksen julkisivu ja sisätilat alkavat hahmottua

Kampuksen kouluosa.

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen rakennustyöt jatkuvat läpi kesän. Koulun rakennuslohkossa työt ovat edenneet vesikattoon asti. Myös musiikkiopiston tilat nousevat vesikaton tasolle heinäkuun aikana.

– Kattojen päälle rakennetaan vielä pelti- ja villarakenteiset ilmanvaihtokonehuoneet, rakennuttajainsinööri Juha Tuominen sanoo.

Koulun rakennusosassa työskennellään parhaillaan alakattorunkojen ja kevyiden väliseinien parissa. Myös ikkunoiden asennus on alkanut. Väliseinien muuraustyöt jatkuvat toisessa kerroksessa.

– Julkisivujen muuraustyöt ovat koulun osuudella loppusuoralla. Eteläjulkisivun itäkulmasta voi bongata jo valmiita rappauspintoja. Puuseinäelementit on asennettu myös musiikkiopiston julkisivulle, Tuominen kertoo.

Liikuntahallin poistumisportaan näyttävä teräsrunko on kasattu, ja yläpohjan ontelolaatat ovat paikoillaan.

– Ontelolaattaholveihin kiinnitetään seuraavaksi höyrynsulkukermi, jonka jälkeen aletaan asentaa katon puurakenteita, Tuominen sanoo.

Uuden uimahallin korkean osan teräsrunko on paikoillaan, ja yläpohjan ontelolaattojen asennustyöt jatkuvat. Uimahallin matalammassa osassa töitä tehdään vesikaton parissa.

Putki-, sprinkler- ja sähköasennustyöt seuraavat rakennustöitä. Ilmanvaihtokanavien asennukset ovat alkaneet pohjakerroksessa.

– Vedenkäsittelytekniikan asennukset jatkuvat uimahallin teknisissä tiloissa. Myös laatoitustyöt alkavat heinäkuussa, Tuominen lisää.

Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila. Kampuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2023.