Ajankohtaista

Karin kampuksen rakennus- ja asennustyöt ovat edenneet sisätiloihin

Karin kampuksen ulkoseinien lasitustyöt käynnissä.

Liikunta-, vapaa-aika ja -koulukeskus Karin kampuksen rakennustyöt edistyvät aikataulussa. Rakennuksen vesikatto on valmis, ja julkisivujen teräsrungot on asennettu pääsisäänkäyntiä lukuun ottamatta. Yksittäiset sisääntulokatokset ovat vielä kesken.

– Koulun ja musiikkiopiston tilojen suunnalta rakennuksen vaippaa on saatu jo osittain kiinni. Levyseinien rakentamisessa on siirrytty kouluosasta musiikkiopistoon. Tasoitustyöt seuraavat levytystöitä, rakennuttajainsinööri Juha Tuominen kertoo.

Wc-tiloissa jatketaan vesieristys- ja laatoitustöitä. Keittiön ja ruokalan seinien laatoitukset ovat hyvällä mallilla. Pintalattioiden valutyöt ja sirotebetonilattioiden kiillotustyöt jatkuvat.

– Uimahallin ja liikuntahallin puku- ja pesutilojen pintalattioiden alapuolisten vaahtolasitäyttöjen asennustyöt ovat pitkällä. Vaahtolasi on ekologista eristemateriaalia, jota tässä hankkeessa käytetään muutamissa paikoissa holvien ja pintalaatan välisessä kerroksessa, Tuominen sanoo.

Kouluosassa tehdään myös viemäriasennuksia, väliseinien sähkötöitä sekä johtoteitä. Myös valaisimia kiinnitetään parhaillaan. Sprinklerien asennukset jatkuvat koulun ja ruokalan tiloissa.

Uudessa uimahallissa valetaan lattiapintoja. Seinien vesieristys etenee reippaasti, ja seinien laatoittaminen on aloitettu. Pesutiloissa asennetaan linjakaivoja.

– Vedenkäsittelytekniikan työt jatkuvat allasteknisissä tiloissa. Myös uimahallin ulkoseinien lasitus on käynnissä, Tuominen lisää.

Ilmanvaihtokoneita asennetaan eri konehuoneissa. Ilmanvaihtokanavointeja tehdään kouluosassa.

Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.

Karin kampuksen rakennus- ja asennustyöt etenevät myös sisätiloissa. Karin kampuksen pihan rakennusta lokakuussa.